Fler fall av nya virusmutationer i Halland

Första fallet av muterat virus från Sydafrika har upptäckts i Halland. Även ytterligare ett fall av muterad virus från Storbritannien har kunnat konstateras.

ANNONS
|

För lite drygt två veckor sedan upptäcktes det första fallet av muterat virus i Halland. Då handlade det om en person som kommit inresande till Halland och bar på den muterade formen av viruset.

I dag bekräftar smittskyddet i Halland att ytterligare två fall av muterat virus har upptäckts i Halland.

– Det rör sig om ett fall av mutation från Storbritannien och även de första bekräftade fallet av virusmutationen från Sydafrika, säger Johanna Wiechel Steier kommunikationsdirektör på Region Halland.

Precis som vid föregående fall handlar det om personer som har kommit inresande från utlandet som har burit med sig smittan.

ANNONS

– Det finns i dagsläget inget som talar för att någon av mutationerna har någon inhemsk spridning i Halland, säger Johanna Wiechel Steier.

När det kommer till upptäckta fall av virusmutation så finns rutiner att följa för att förhindra vidare spridning.

– Det är samma rutiner som vi haft vid tidigare fall. Det handlar om karantän för den smittade och personer den kan ha haft kontakt med. Personer i den smittades närhet kommer också få göra ett test även om de inte uppvisar symptom, säger Johanna Wiechel Steier.

ANNONS