Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

En patient på en avdelning på sjukhuset i Varberg drabbades av feber och hosta. Men personen sattes inte i karantän och fick inte göra ett coronatest. (Personen på bilden har inget med det aktuella fallet att göra.)
En patient på en avdelning på sjukhuset i Varberg drabbades av feber och hosta. Men personen sattes inte i karantän och fick inte göra ett coronatest. (Personen på bilden har inget med det aktuella fallet att göra.)

Febersjuk flyttades tillbaka till avdelning

En patient på Varbergs sjukhus isolerades av personal när personen fick feber och hosta. Men flyttades tillbaka till avdelningen efter direktiv av smittskyddsenheten. Nu slår personal larm: "Det är jättekonstigt".

En patient på en avdelning på Varbergs sjukhus visade symtom på feber och hosta. Personalen tog då beslut om att flytta över personen till en avstängd avdelning.

På den aktuella avdelningen finns patienter med både hjärt- och kärlsjukdomar samt astma, enligt personal tidningen varit i kontakt med.

Men när personalen kontaktade smittskyddsenheten i hopp om att göra ett coronatest fick de andra direktiv.

– Utan att ha tagit prover lät de patienten gå tillbaka till sitt rum på avdelningen. De menar att personen inte varit i kontakt med någon som varit smittad och att det rör sig om en vanlig förkylning. Men de har inte testat, säger personal på avdelningen.

Personalen är upprörd över beslutet.

– Man utsätter både patienter och personal för det här. Personen sitter ju och äter med de andra patienterna. Vi som jobbar här tycker det är jättekonstigt. Det känns helt sjukt.

– Vi jobbar inom sjukvården och det borde finnas en bättre rutin.

Mats Erntell är tidigare smittskyddsläkare i Halland. Han har klivit in som extra resurs sedan coronaviruset kom till Sverige.

– Jag känner inte till fallet och detaljerna över huvud taget. Men vi följer vårdriktlinjer som uppdateras med täta mellanrum. De som tagit det här beslutet har säkert varit pålästa och gjort en bedömning av patienten, säger han.

– Och i Halland har vi inte en allmän utbredd smittspridning. Hittills har enbart de som varit utomlands eller som varit i kontakt med någon annan smittad fått coronaviruset.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här