Falkenberg är möjligt val för saltindustri

Falkenberg är en kommun av intresse när företaget Hanson & Möhring letar efter nya lokaler efter branden i Halmstad för snart tre år sedan.

ANNONS
|

Saltimportören Hanson & Möhrings industri i Halmstad brann i september 2012 och lokalerna totalförstördes. Snabbt kunde tillfälliga lokaler ställas i ordning och verksamheten fortgå. Nu har företaget sin verksamhet utspridd på sju platser i Halmstad. Nu behöver företaget lokaler för att åter samla verksamheten på ett ställe.

- Det gjordes ett jättebra arbete med att komma igång efter branden. Men man kan leva med det i ett eller två år, men det är inte hållbart i längden. Någon annan har tagit platsen i hamnen där vi var tidigare, vi har fört diskussioner med kommunen och hamnen men inte kommit någon vart, säger vd Christer Olausson.

ANNONS

Företaget är beroende av en kajnära plats eftersom salt måste importeras till Sverige i stora volymer, med båt av kostnadsskäl.

När diskussionerna med hamnen i Halmstad inte lett någonstans ser nu Hanson & Möhring sig om utanför Halmstad och ett alternativ kan vara ett lokalisera sig till lokaler i hamnen i Falkenberg.

En ansökan om tillstånd att uppföra och driva en anläggning för tillverkning av ensileringsmedel i Falkenberg har lämnats in till myndigheterna, detsamma har gjorts angående ett par andra alternativa placeringar.

- Vi har vår personal i Halmstad, men när diskussionerna inte leder någonstans är vi tvungna att titta på alternativ. Där är Falkenberg intressant, säger Christer Olausson.

Läs även: Framtiden oviss för företag efter brand

ANNONS