Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Försvunne Dante hittad död

Tolvårige Dante, som varit försvunnen sedan i tisdags, påträffades på fredagseftermiddagen avliden. Inget tyder på att något brott ligger bakom hans död.

Pojken hittades vid 15.40 i Ätran, vid dammluckorna vid Hertings kraftstation.

– Mina tankar går i denna svåra stund till Dantes familj och anhöriga, sa Christer Bartholdsson, polisområdeschef i Falkenberg.

– Vi har arbetat med alla medel för att hitta pojken, men tyvärr återfanns han inte vid liv, fortsatte en märkbart berörd Christer Bartholdsson vid en pressinformation klockan 17.15 utanför Vinbergs församlingshem som varit en sambandscentral för sökarbetet.

Han ville inte närmare gå in på vem som hittade pojken, med hänsyn till enskild, men konstaterade att det inte i det här fallet var Missing People.

– Vi är oerhört tacksamma och rörda av det stöd som allmänheten visat under de här dagarna, sa Christer Bartholdsson.

Ätran har de senaste dagarna varit föremål för polisens intresse, just därför att det fanns en påtaglig risk att pojken tagit sig till det området som inte ligger alltför långt ifrån hans hem på Tröingeberg.

För polisens del fortsätter nu den förundersökning som är inledd, men Bartholdsson var noggrann med att påpeka att ingenting talar för att ett brott ligger bakom dödsfallet.

På plats vid pressinformationen var också kommunens företrädare, kommunrådet Mari-Louise Wernersson och skolchefen Stigert Pettersson. Också de betonade i känslosamma ordalag hur rörda de var av alla frivilligas insatser och hjälpsamhet, samtidigt som de i denna sorgens stund uttryckte sin omtanke om Dantes familj och anhöriga.

– Vi går nu också ut till föräldrar på Hjortsbergsskolan där pojken gick för att informera dem, och öppna en möjlighet för dem att höra av sig redan under helgen om de behöver prata. Skolans kristeam är också förberett med stöd när eleverna kommer tillbaka efter helgen, sa Stigert Pettersson.

– Kommunens psykosociala stödteam har också dragit igång ett arbete. Vi ser också till att ha området utanför ishallen på Kristineslätt som en samlingsplats för dem som vill mötas och prata, säger Mari-Louise Wernersson.

– I denna sorgens stund får vi försöka söka styrka och tröst i den omtanke och det engagemang som så många visat de senaste dagarna, sa hon.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här