Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varbergs tingsrätt Bild: Annika Karlbom
Varbergs tingsrätt Bild: Annika Karlbom

Förskoleanställd misstänkt för grov våldtäkt mot barn

Utredningen mot den förskoleanställde som sedan tidigare suttit häktad misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn växer. Åklagaren ändrar nu brottsrubriceringen till grov våldtäkt mot barn.

Den misstänkta gärningspersonen häktades misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn den 30 juni. Händelsen ska ha ägt rum på en förskola i Falkenbergs kommun där den misstänkta var anställd. Nu har åklagaren ändrat brottsrubriceringen till grov våldtäkt mot barn och på tisdagen omhäktades den misstänkta gärningspersonen.

– Vi har jobbat med ärendet och åklagaren har kommit fram till att det är den brottsrubriceringen som ska gälla, säger Inger Ohlsson, förundersökningsledare och chef för polisens vålds- och sexualbrottsrotel i Halland.

Den misstänkta häktas samtidigt misstänkt för sexuellt ofredande mot ett annat barn. Det ska ha skett på samma förskola och pågått under ett halvårs tid, enligt åklagaren.

– Vi arbetar med två barn. Vi har pratat med flera men det är hos två som vi kunnat hitta brott, säger Inger Ohlsson.

Hur vet ni att inte fler barn blivit utsatta?

– Det vet vi inte. De här barnen är allt mellan 1 och 4 år gamla och barnen behöver ett språk för att kunna berätta. Vi jobbar såklart med att utreda om fler barn eventuellt kan har blivit utsatta, säger Inger Ohlsson.

Den anställda stängdes av från sitt jobb i samband med den första häktningen. Under utredningen har man hållit förhör med den misstänkta, föräldrar och med barn.

– Vi väntar också på en teknisk undersökning och resultat från Nationellt forensiskt centrum (NFC), säger Inger Ohlsson.

Exakt vilka resultat det är polisen väntar på från NFC vill Inger Ohlsson inte gå in på.

Det var efter att kommunen gjort en polisanmälan som den nu misstänkta gärningspersonen häktades första gången, då misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn. Det framgår av häktningsprotokollet att den misstänkta då via sin advokat erkände brott. Inger Ohlsson berättar att den misstänkta gärningspersonen nu nekar till alla anklagelser och är omhäktad till den 11 augusti.

Tidningen har sökt både åklagare och den misstänkta gärningspersonens advokat.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här