Förskoleanställd misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn

Den anställde är avstängd från sin tjänst efter misstanke om sexuellt övergrepp mot barn. Falkenbergs kommun polisanmälde händelsen. Den misstänkte häktades under tisdagsförmiddagen vid Varbergs tingsrätt.

ANNONS
|

En anställd på en förskola i Falkenbergs kommun har stängts av från sin tjänst, misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn. Stigert Pettersson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen, vill inte gå in på vilken förskola det handlar om.

– Berörda föräldrar på den förskolan är kontaktade och så även personal, säger han.

Stigert Pettersson är även förtegen kring vad det är som har hänt och varifrån misstankarna kommer, men uppger att polisanmälan avser en händelse.

– När det gäller själva händelsen så kommer jag inte att gå in några detaljer. Det pågår en utredning och vi är måna om polisens arbete. Vi vill vara polisen behjälpliga och gör allt vi kan för att underlätta.

ANNONS

Kommunen gjorde en polisanmälan så fort de fick kännedom om händelsen. De stängde även av den misstänkte, som hade en tidsbegränsad anställning.

– Personen har inte funnits i belastningsregistret. Personen har jobbat tillsammans med andra på förskolan och följt de rutiner vi har för alla nyanställda, säger Stigert Pettersson.

Under tisdagsförmiddagen häktades den kommunanställde vid Varbergs tingsrätt. Åklagare Eva-Lotta Svahn hänvisar till förundersökningssekretessen.

– Vi har bestämt att vi inte går ut och kommenterar ingenting, säger hon.

Det framgår av häktningsprotokollet att den misstänkte via sin advokat erkänner brott.

– Ett erkännande kan vara intressant, men vi arbetar vidare under utredningen ändå, säger åklagare Eva-Lotta Svahn.

ANNONS