Förseningar i tågtrafiken

Flera Öresundståg är försenade på grund av ett växelfel i Förslöv mellan Båstad och Ängelholm. Växelfelet är åtgärdat men många tåg är fortfarande försenade.
– Nu handlar det om att beta av förseningarna, säger Peter Gyllander, press- och Informationschef på Hallandstrafiken.

ANNONS
|
Bild: Stina Johansson/Hallands Nyheter

Vid 12.20 på fredagen upptäcktes ett växelfel på spåret i Förslöv. Felet har skapat kraftiga förseningar i tågtrafiken.

– Det är inte totalstopp men tågen måste köra med nedsatt hastighet och stoppkörning. Det tar väldigt lång tid och vi har nu kraftiga förseningar, säger Peter Gyllander.

För att komma ikapp har två tåg mellan Kungsbacka och Göteborg ställts in och vänder nu söderut när det nått Kungsbacka. Resenärer hänvisas till alternativa tåg för den sträckan.

– Vårt mål är att ha tålamod. Trafikverket arbetar med att lösa växelfelet men vi har inte fått någon prognos än. Tills dess är det bra om resenärer kollar i vår app eller på vår hemsida för att hålla sig uppdaterade om hur deras avgångar påverkas av förseningarna.

ANNONS

Strax innan klockan 14 var växelfelet åtgärdat och tågen kunde återigen rulla som vanligt över sträckan.

– Vi har fortfarande tåg som är försenade och trafikverket jobbar med att beta av alla förseningar. Men nya tåg kommer i alla fall inte vara försenade och det kommer att bli bättre under eftermiddagen.

Tåget med ankomsttid 14.20 i Göteborg har en försening på cirka 50 minuter och stannar i Kungsbacka. Resenärer som ska till Göteborg hänvisas till andra avgångar.

– Vårt mål är att ha tålamod. Trafikverket arbetar med att lösa växelfelet men vi har inte fått någon prognos än. Tills dess är det bra om resenärer kollar i vår app eller på vår hemsida för att hålla sig uppdaterade om hur deras avgångar påverkas av förseningarna, säger Peter Gyllander

ANNONS