Enligt Yasmine Möllerström Henstam, kommunikations- och marknadschef på Hallandstrafiken, drabbades främst resenärer som skulle från Åsa till Göteborg av fredagens trafikproblem.
Enligt Yasmine Möllerström Henstam, kommunikations- och marknadschef på Hallandstrafiken, drabbades främst resenärer som skulle från Åsa till Göteborg av fredagens trafikproblem. Bild: Annika Karlbom/pressbild Hallandstrafiken

Extra personal ska hjälpa resenärer

Pendlare fick åka överfulla bussar och drabbades av förseningar under fredagen. Nu stärker Hallandstrafiken upp med extra personal.

ANNONS

Natten till fredagen stoppades tågen på sträckan Falkenberg-Göteborg. Tågen ställs in fram till söndag kväll eftersom Varbergs station ska få ett nytt ställverk. De inställda tågen ersätts med bussar.

LÄS MER:Planerad ombyggnation gör att tågen ställs in

Under fredagen uppstod dock en del problem. Enligt Yasmine Möllerström Henstam, kommunikations- och marknadschef på Hallandstrafiken, drabbades främst resenärer som skulle från Åsa till Göteborg. En buss från Varberg lämnade då av resenärer i Åsa. Planen var att resenärerna skulle åka med ett Västtrafiktåg därifrån till Göteborg, men det ställdes in.

– Vi fick ett väldigt sent besked om att det var inställt på grund av en fordonsskada. Det innebar att många blev strandsatta på stationen i Åsa eftersom det tog sin tid innan vi fick fram fler bussar och det är beklagligt, säger hon.

ANNONS

När bussarna sedan kom blev det trångt.

– Folk har fått plats men det har inte funnits sittplatser till alla.

En buss blev försenad på grund av att chauffören körde fel.

– Det var en förare som inte hittade till Nils Ericssonterminalen och det blev en försening på 40 minuter.

För att underlätta resandet för eftermiddagens och kvällens resenärer har Hallandstrafiken satt in extra personal.

– Vi har personal ute på Varbergs central och i både Göteborg och Falkenberg finns koordinatorer.

Hur ser du på helgens trafiksituation?

– Jag tror att det är mest pendlare i dag eftersom många arbetspendlar. Till helgen är det mer fritidspendlare. Många av dem kanske ska passa ett flyg och man bör åka en timme innan utsatt tid för att vara på säkra sidan.

– Vi förstärker med personal både lördag och söndag om behovet finns men jag tror att det blir lite lugnare.

ANNONS