Expo: Yxmannen på PS spred högerextrem propaganda

Den person som misstänks för torsdagsförmiddagens yxattack på PS-gymnasiet har delat både högerextrem propaganda och en film om skolattacken i Trollhättan i sina sociala medier. Det uppger tidskriften Expo.

ANNONS
|

Tidskriften Expo har under torsdagen kartlagt den man som misstänks för att ha genomfört förmiddagens yxattack på PS-gymnasiet. Expo skriver på sin hemsida att mannen under de senaste dagarna delat både högerextrem propaganda och en Youtube-video om skolattacken i Trollhättan på sin Facebooksida.

Bara timmar innan attacken på PS-gymnasiet ska mannen ha delat ett Youtubeklipp med en intervju om den man som begick skoldådet i Trollhättan och som hyste högerextrema sympatier.

Yxmannen i Varberg ska dessförinnan ha delat propaganda från högerextrema Nordiska motståndsrörelsen och Alternativ för Sverige.

Är det här en person som ni haft på radarn sedan tidigare?

ANNONS

– Nej, inte alls. Och vi hittar heller inga medlemskap i några organisationer eller någonting sådant. Det finns bara enstaka inlägg som tyder på högerextrema sympatier förrän de här inläggen plötsligt kommer det senaste dygnet, säger Expos Jonathan Leman till Hallands Nyheter.

Enligt Expo ska den misstänkte mannen avslutningsvis ha lagt ut låten ”Goodbye cruel world” med Pink Floyd bara omkring en halvtimme före attacken.

ANNONS