En död i brand i Kärradal

En person har avlidit i samband med den villabrand som på söndagsförmiddagen bröt ut i Kärradal. Den avlidna är troligen den äldre kvinna som bodde i villan.

ANNONS
|

Larmet om branden i villan i Kärradal kom vid 11.25 på söndagsförmiddagen.

Halva villan var övertänd redan när räddnigstjänsten fick larmet. Väl på plats gickräddningstjänsten in i villan. Där fann de en person som avled i samband med branden. På adressen bor en kvinna i 85-årsåldern, som tros vara den som avlidit. Anhöriga till kvinnan är underrättade.

– Det var övertänt när vi kom till platsen. Vi fick inrikta oss på att försöka begränsa branden och hålla den inom huset, saUlrika Måreback, räddningsledare på plats, till HN vid 13-tiden.

Brandmän från heltids- och deltidsbrandkårerna i Varberg, Falkenberg, Värö och Frillesås deltog i släckningsarbetet. Räddningstjänsten Väst har haft flera tankbilar på plats. Enligt Ulrika Måreback har det inte funnits någon risk att branden skulle sprida sig till någon närliggande bebyggelse.

ANNONS

Västkustbanan ligger helt i närheten av huset som brinner men när HN var på plats gick tågen som vanligt.

Släckningsarbetet pågick för fullt under eftermiddagen.

I den kommande veckan ska polisen göra en utredning för att ta reda på vad som orsakde branden och kvinnans död.

– Jag skulle tro att det arbetet kommer inledas under måndagen. Att tekniker kommer åka till platsen, säger Tommy Karlsson som är stationsbefäl vid polisen i Varberg.

ANNONS