Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Holmberg / TT
Bild: Henrik Holmberg / TT

Efter snösmockan – nu kommer iskylan

Det värsta snöovädret har dragit förbi och lämnat Halland för den här gången. Nu kommer dock nästa problem. När himlen klarnar upp och vindarna avtar sjunker temperaturen rejält och det kan bli riktigt halt där det har fallit blötsnö.

De gångna dagarnas kraftiga snöfall har orsakat en hel del problem, framför allt i trafiken. Det värsta ovädret har dock lämnat Halland under torsdagsförmiddagen och vädret kommer klarna upp framåt kvällen. Det medför dock nästa problem. När molnen försvinner och vindarna avtar sjunker temperaturen drastiskt.

– Vi ligger fortfarande i en väldigt kall luftmassa, men när det är molnigt så hjälper molnen till att dämpa kylan. När vindarna nu avtar och det klarnar upp så kan temperaturerna falla till dryga tio minusgrader, säger Lisa Frost, vakthavande meteorolog på SMHI.

Allra kallast ser det ut att bli i de inre delarna av Halland, medan havet kan bidra till att det blir aningen mildare temperaturer längs med kusten. Det är dock längs med kusten, där det oftare finns blöta inslag i snön, som kylan kan ställa till det för trafiken.

– På de platser där det har fallit som ren snö så är det inte alls samma risk för halka, men om det har varit slaskigt eller blöta inslag i snön så kan det frysa till och bli is, säger Lisa Frost.

Kylan är dock inte här för att stanna särskilt länge. Torsdagskvällen, natten till fredagen och fredagskvällen ser ut att kunna bli riktigt kyliga. Därefter stiger temperaturen igen när ytterligare ett nederbördsområde letar sig in över länet.

– Fredag kväll blir det tidvis snöfall igen, som också dröjer kvar till natten mot lördag, och i samband med det dämpas den värsta kylan.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!