Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Fortsätter kämpa. Ikväll medverkar Ebba Einarsson i Kanal 5:s program "Sofias änglar" och berättar om sin kamp för att kunna stå igen.

Ebbas öde visas i "Sofias änglar"

I kväll handlar Kanal 5:s program "Sofias änglar" om hallänningen Ebba Einarson.

Programmet "Sofias änglar" besöker människor som råkat ut för något svårt eller tragiskt i livet. I måndagens program besöker man 17-åriga Ebba Einarsson från Falkenberg, vars liv vändes upp och ned över en natt.

I somras var hon en framgångsrik roddare, som tog både silver och guld på SM-tävlingarna i Borås. En vecka senare, efter en lång arbetsdag, kände hon värk i ländryggen och trötthet i benen. När hon försökte somna kände hon hur benen började domna bort. Då åkte hon in till sjukhuset i Halmstad tillsammans med sin pappa. Dagen efter tog läkarna benmärgsprov och magnetröntgen och det visade sig vara en ovanlig blödning i ryggmärgen. 
– Jag förstod inte att en blödning kunde göra så mycket skada. Jag undrade om det var någonting jag hade gjort. Det känns som att det varit lättare att acceptera om det hade varit något konkret, om jag hade råkat ut för en olycka, men det här uppstod bara från ingenstans, sa Ebba i somras.

Sedan dess sitter Ebba i rullstol, men ser ändå positivt på framtiden. 
– Jag tänker inte sluta hoppas trots att läkarna säger att det inte finns någonting att göra. Jag är en vinnarskalle, jag kommer inte ge upp förrän jag är i mål.
Programmet visas klockan 20.00 på Kanal 5.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här