Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Dystra väderbeskedet för studenterna

Kanske, kanske kikar solen fram efter lunch på fredag – annars bjuder den stora studentdagen i huvudsak på regn.

De båda balerna är avklarade och nu återstår bara den stora dagen med utspring och fest med vänner och familj innan gymnasietreorna är helt färdiga med skolan. Studenten ska vara en glädjens dag – men vädret ser ut att göra allt för att grusa glädjen. 

– Vi har ett område med regn som passerar under morgonen och förmiddagen, säger Maria Jönsson, meteorolog på Foreca. 

Prognosen för lunchtid, när de flesta studenter lämnar skolorna för att tåga genom stan är lite osäker. Det finns viss risk för att förmiddagens regn dröjer sig kvar – men prognosen visar också på vissa ljusglimtar. 

– Det ser ut som att det kan bli lite uppluckrat molntäcke och det kan bli uppåt 20 grader. Det är väl då vädret är som bäst, säger Maria Jönsson.
 
Men säg den lycka som varar för evigt. Framåt 20-tiden på fredagskvällen drar ytterligare ett regnområde in, så den som har tänkt spendera studentkvällen utomhus gör bäst i att fundera ett extra varv. Eller ladda upp med paraplyer till gästerna.

– Det regnområdet drar bort först tidigt på lördag morgon. Sedan är det risk för en del skurar under hela lördagen men det är inget ihållande. Söndagen ser ut att bli likadan, kanske något bättre. Det är störst risk för skurar på lördagen, säger Maria Jönsson. 

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här