Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En byggnad brann ner till grunden i söndags i Olofsbo. Bild: Fredrik Larsson
En byggnad brann ner till grunden i söndags i Olofsbo. Bild: Fredrik Larsson

Det låg bakom branden i Olofsbo

Förra helgen brann en lada ner efter en bröllopsfest i Olofsbo. Nu har polisen lämnat besked om den troliga orsaken till branden.

Det var i söndags morse som en ladugårdsbyggnad började brinna för fullt. Byggnaden gick inte att rädda och brann ner till grunden.

Det visade sig att det på lördagskvällen anordnats en bröllopsfest i lokalen. Polisen har gjort en brottsplatsundersökning och det finns ingen misstanke om brott. Enligt polisen har det inte använts några levande ljus på festen. Tidigt på kvällen användes en gasolgrill men den stod efter grillning på gårdsplan med gasolen avstängd och orsakade inte branden.

Polisen skriver på sin hemsida att branden "med största sannolikhet har startat i en mindre byggnad/vedbod/utehus där en åkgräsklippare varit parkerad". Polisen har säkrat vissa spår som är skickade på analys.

– Åkgräsklipparen har självantänt på grund av tekniskt fel eller liknande. Det är den bästa teorin vi har. Branden har startat i den här mindre byggnaden och därefter spritt sig till den större, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen väst.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här