Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Per Gessle är återigen nominerad till priset Årets hallänning. Olivia Schough och Thomas Petersson är två av fem som nominerats för första gången.
Per Gessle är återigen nominerad till priset Årets hallänning. Olivia Schough och Thomas Petersson är två av fem som nominerats för första gången.

De kan bli årets hallänning

Det är dags för Janne Andersson att abdikera.
I december utses Årets hallänning 2020 och HP kan nu avslöja de nominerade.

Se de nominerade längst ner i artikeln.

Förra året utsågs Janne Andersson till Årets hallänning i tävlingen arrangerad av Marknadsföreningen i Halland (MiH) tillsammans med Hallandsposten och Hallands Nyheter.

Nu kommer tävlingen tillbaka för andra året och ett nytt gäng profilstarka hallänningar är nominerade.

– Tävlingen var populär förra året och även i år har vi fått in många bra nomineringar, säger Canita Dagård, vd för MiH och fortsätter:

– Nu har vi fått ihop ett väldigt starkt och brett startfält med allt från elitidrottsmän- och kvinnor, en världsartist och till och med en forskare.

Janne Andersson tog emot priset av Canita Dagård under frukostgalan förra vintern. Bild: Jari Välitalo
Janne Andersson tog emot priset av Canita Dagård under frukostgalan förra vintern. Bild: Jari Välitalo

Förra året avgjordes tävlingen genom röstning, men den här gången kommer en expertjury från MiH, Hallandsposten och Hallands Nyheter utse vinnaren.

– Ja, det är ett nytt pris och vi provar oss fram. Nu gör vi så här för att få det så bra och rättvist som möjligt. Nu för tiden är det lätt för någon av de nominerade att starta en röstkampanj i sociala medier, säger Dagård.

Vinnaren kommer att avslöjas på MiH:s frukostgala den 17 december – livesänt i HP.

– Allt lutar åt att det blir en Frukostgala i lightversion, alltså att vi utser Årets hallänning digitalt med en gala-feeling fast utan publik på Halmstad Arena, säger Canita Dagård.

De nominerade:

1.
Bild: Jari Välitalo
Bild: Jari Välitalo

Jörgen Persson

Motivering: Pingislegend och flerfaldig världsmästare. Jörgen dominerade svensk herrbordtennis och till viss del världsbordtennisen i närmare 30 års tid. Han är en av våra främsta idrottsmän genom tiderna. Jörgen blev världsmästare 5 gånger och deltog i OS alla gånger från 1988 till 2012. Biografin ”Den snälle världsmästaren” släpptes i fjol och titeln speglar den bild många har av den genuint schyssta tävlingsmänniskan. Jörgen är en omtyckt profil som i år klev in som permanent förbundskapten för landslaget.
2.
Bild: Per Wahlberg
Bild: Per Wahlberg

Thomas Petersson

Motivering: En av Sveriges mest erfarna och bokade komiker. 1989 gick den då 27 år gamla killen upp på scenen och provade på den nya flugan Stand up-Comedy. Idag har Thomas en given plats i landets humorelit och roar det svenska folket. Människor i alla åldrar möter honom i Bingolotto, Diggiloo, farser och shower. En folkkär hallänning och varumärkesbyggare som bär dialekten med stolthet. Genom skratt och värme sätter Thomas Halmstad och Röinge på kartan.
3.
Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Frida Stranne

Motivering: Väletablerad forskare vid Halmstad Högskola. Frida är en uppskattad USA-expert där kunskap och saklighet är viktigt i ett förvirrat läge. Under hösten har hon bevakat och kommenterat USA-valet dygnet runt i de största tv-kanalerna. Intervjuer och krönikor har duggat tätt även i pressen. Frida är en förebild för unga flickor som behöver se att kvinnor kan forska och prata om tunga politiska frågor. I år släppte Frida boken ”Supermakten - vad varje svensk bör veta om USA”.
4.
Bild: Håkan Johansson
Bild: Håkan Johansson

Boris Lennerhov

Motivering: Välkänd och framgångsrik VD för Skandinaviens största varuhus och besöksmål Gekås Ullared. Den livsgärning som Boris gjort som entreprenör, inte minst i Halland, är det inte många som kan sätta upp på sitt CV. Som VD för Gekås Ullared har han gjort Halland känt innanför och långt utanför landets gränser. Boris energi för företagande, hans idérikedom om nya projekt är vida kända. Hans personlighet och att han hela tiden står stadigt med fötterna på jorden är beundransvärd.
5.
Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Olivia Schough

Motivering: Fotbollsspelare med ett historiskt OS-silver. Efter några framgångsrika år i bl.a. Ullared och Falkenberg debuterade Oliva i landslaget 2013. Hon blev den snabbaste målskytten någonsin i damlandslaget när hon i EM-kvalet mot Moldavien gjorde mål efter bara 16 sekunder. Olivia ger sig aldrig och har kämpat sig tillbaka efter några tuffa år när hon inte hade en given plats i landslaget. I år sköt hon Sverige till EM i England och blev nyss utsedd till månadens spelare i damallsvenskan.
6.
Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Per Gessle

Motivering: En av Sveriges främsta artister och låtskrivare. Ett musikaliskt geni som förgyllt många människors liv med Roxette, Gyllene Tider och som soloartist.
På bästa sändningstid är Per är en självklar gäst i tv-soffan, när han återigen är aktuell med ett nytt album. Han bjuder på sig själv när medierna står på rad och intervjuerna avlöser varandra för en av världens största hitmakare. Per är sin hemstad trogen och har kvar sin bas i Halmstad där han kopplar av med promenader intill sitt Hotel Tylösand.
7.
Bild: Johan Persson
Bild: Johan Persson

Josefin Johansson

Motivering: Rikskänd allkonstnär. 2019 mottog hon Carl von Linné-plaketten för bästa fackbok för barn och ungdomar. Josefins karriär började på Sveriges Radio och de senaste åren har hon lett tv-programmet ”Smartare än en femteklassare”. En karismatisk och färgstark person som dyker upp i våra mest uppskattade underhållningsprogram. I år har hon släppt två poplåtar under artistnamnet Josefinito. Josefin växte upp i Hylte och återvänder ofta till sitt hus i halländska myllan, Ysby.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!