Dan Wolgers visar sin konst i Östra Karup.
Konstnären Dan Wolgers ställer ut i Östra Karup. Bild: Carl Bengtsson

Dan Wolgers visar konst i Östra Karup

Coronapandemin har slagit hårt mot kultursektorn, som tvingats gå ned på sparlåga. Utställningen på Galleri Arnstedt i Östra Karup blir den enda i år för flera stora konstnärer.

ANNONS
|

En av dem som ställer ut på Galleri Arnstedt i sommar är Dan Wolgers, vars konstverk består av gipsfigurer kombinerat med diverse föremål som ofta är köpta i second-handbutiker – bland annat på Erikshjälpen i Halmstad.

– Det jag visar upp är rörliga grejer, till exempel blommor som vajar i vaser. Rörelsen är en god sak för närvaron. Det svåra är att framställa saker som inte har någon nytta. Konst ska inte ha samhällsnytta, säger han.

Varifrån får du inspiration till dina konstverk?

– Det är en tankeprocess. Jag vill inte avbilda verkligheten utan erbjuda en känsla av verkligheten. Avbildande konst är väldigt tråkig, då är allt redan färdigt. Det är underhållning. Jag håller inte på med underhållning.

ANNONS

Så vad håller du på med?

– Erbjuder verkligheten.

All konst som visas på utställningen i Östra Karup är ny. Dan Wolgers kommer dock inte själv att närvara.

– Jag vill inte bidra till att det samlas en massa folk i dessa tider.

Förutom Dan Wolgers deltar bland andra även Cecilia Edefalk, Linn Fernström och Peter Frie i utställningen.

Britt Arnstedt, som är föreståndare för Galleri Arnstedt säger att det inte kommer att vara något särskilt coronatema på konsten.

– Som konstnär är man alltid i karantän i sin ateljé, men konsten som visas har ingen särskild berättelse om corona – även om man kan tolka det så i vissa konstverk, säger hon.

ANNONS