Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Dalila Dorai: Låt det bli en inspiration även för er!

När detta skrivs har demokratins hundraårsdag precis firats, den 17 december 1918 stod inte bara julstök för dörren, utan mer än så stod på spel. Många hade använt sin röst för att alla skulle få lov att göra just det – rösta. En dag och en kamp värd all uppmärksamhet.

En viktig ingrediens är rätten att få ha sin åsikt, att säga vad man tycker. Och det har ni HP-läsare gjort under året som gått och som vi nu summerar för att sedan blicka framåt mot 2019 - året som står i startgroparna.

Men ännu är det 2018 och året mot vilket ljuset här ska kastas. Många insändarskribenter har bidragit till en levande lokal debatt. Så klart har politiken avhandlats ett valår som detta och inte minst då läget har fortsatt att vara mycket oklart under hela hösten.

Men ämnena och perspektiven har varit många. Kollektivtrafik, vattenförsörjning, cityutveckling, HBK, vård, besparingar och nedskärningar inom det offentliga och trafik – är några exempel på sådant som debatterats. Vårt gemensamma rum i form av den trafikmiljö vi delar engagerar många. Att det infördes app-parkering i Halmstad ville också flera säga sin mening om. Detsamma gäller busslinjer som ändrades i samband med att ett nytt resecentrum stod klart. Cityutveckling och hur centrumkärnorna ska överleva är ett ämne som berörts i såväl Halmstad som i Laholm. Kommunala satsningar eller aviserade besparingar berör många, så har exempelvis skolan i Hylte och i Halmstad funnits med i debatten.

Det är kul att många vill skriva – och läsa. Inte minst har vi upplevt ett stort uppsving när det gäller läsning digitalt, vilket är glädjande och ett bevis för att många gärna tar del av vad andra läsare och skribenter tycker och tänker. Låt det bli en inspiration även för er!

I de mest lästa insändarna på HP:s webb handlar det bland annat om ett älskat jobb med allt för dåliga villkor och om hur beslut från försäkringskassan påverkar den enskilde. En som delat med sig av sina tankar skriver i sin insändare: ”Tack Försäkringskassan! Tack för att ni avslog min ansökan om sjuklön som långtidssjukskriven, ni är tydligen bättre på att bedöma min arbetsförmåga än min läkare, trots att ni inte träffat mig eller ens bemödat er med att ringa och fråga hur mina dagar ser ut.” Det är signaturen ”en som betalat skatt till välfärden i 43 år” som står bakom texten.

Här hittar du listan över årets mest lästa insändare månad för månad, januari-december.

Så med det önskar jag god jul. Jag tycker också att det är ett bra tillfälle att önska ett bra läs-år och ett minst lika givande skrivår 2019.

Väl mött på HP-läsaren.

Mest lästa insändarna 2018 - månad för månad

Januari

Februari

Mars

April

Maj

Juni

Juli

Augusti

September

Oktober

November

December