Tidigast till sommaren kan kafévagnen åter rulla på Öresundståget.
Tidigast till sommaren kan kafévagnen åter rulla på Öresundståget. Bild: Lotta Nyvall

Då kan kafévagnen på Öresundstågen återinföras

Det har nu gått över två år sedan kafévagnen på Öresundstågen försvann. Möjligheten att köpa mackor och dryck har varit bortblåst för pendlare men i framtiden kan den komma tillbaka.
– Vi skulle väldigt gärna vilja ha en servering på Öresundstågen, säger Peter Gyllander, presskommunikatör på Hallandstrafiken.

ANNONS
|

Med start i Göteborg och slut i danska Nivå trafikerar Öresundståget flera regioner. Innan pandemin fanns en servering i form av en kafévagn på tågen som körde längre sträckor men av flera anledningar togs vagnen bort.

– Den försvann med ett minskat resande och sen har den inte kommit tillbaka, säger Peter Gyllander, presskommunikatör på Hallandstrafiken.

Inget beslut

Ambitionen är solklar men någon kafévagn kommer inte att finnas på Öresundstågen inom en snar framtid, något som P4 Halland var först med att berätta. Just nu håller Transdev på att ta över trafikuppdraget av SJ och i samband med tidtabellsskiftet i december kommer Transdev vara på plats.

ANNONS

– Om vi jämför med att få trafiken att fungera med ett nytt trafikföretag. Då kommer, hur tråkigt det än är, kafévagnen längre ner på prioriteringslistan, säger Peter Gyllander.

Som absolut tidigast kan kafévagnen vara tillbaka till sommaren men det finns inga beslut eller andra indikationer på att det skulle ske. När vagnen var i bruk så var det inte direkt någon rusning efter färdkost men möjligheten att köpa en kaffe eller macka är ändå något som Peter Gyllander tror resenärerna kommer få tillbaka.

– Vi skulle väldigt gärna vilja ha en servering på Öresundstågen, säger han.

LÄS MER:SJ kommer att sluta köra Öresundstågen i december

LÄS MER:Öresundstågens ägare i konflikt med SJ om servicen av tågen

ANNONS