Cyklist överfallen i rånförsök

En man som kom cyklandes på Smedjeholm i Falkenberg sent på torsdagskvällen blev plötsligt överfallen av tre maskerade rånare.

ANNONS
|

Rånförsöket inträffade på Valenciavägen strax innan midnatt när en bil med tre maskerade personer stannat till framför mannen som kom cyklandes.

– Den här mannen säger att det kommer en bil som stannar till och att det springer ut tre personer som slår honom till marken. Han får ett knytnävsslag men lyckas ta sig upp och i samband med det så slår han till en av de här rånarna vilket gör att de backar, säger Christer Fuxborg, presstalesperson polisen region Väst.

Rånarna ska därefter ha hoppat in i bilen de kom i och lämnat platsen utan att ha fått med sig någon.

ANNONS

– Enligt målsägande tror han att de kan ha varit ute efter hans cykel, han säger att han har en väldigt dyr modell nämligen. Men det tar en liten stund innan polis larmas till platsen. Så vi har inget registreringsnummer eller färg eller märke på den här bilen som var på platsen vad jag vet ännu, säger Christer Fuxborg.

Än så länge finns inga misstänkta för rånförsöket som inte resulterade i några allvarliga personskador.

– Mannen behövde inte följa med för vård, säger Fuxborg.

Händelsen är den andra på en vecka i Falkenberg där folk på cykel blivit attackerade av okända personer. Under natten till onsdagen blev en man påhoppad av ett stort gäng människor på Varbergsvägen som stal både hans cykel och mobil.

– De här typen av liknande brott samordnas ju ibland för att se om det kan finnas en koppling. Så det återstår väl att se om de hör ihop på något sätt.

ANNONS