Coronafall bekräftat i Laholm

Totalt sex personer från Halland är nu bekräftat smittade av coronaviruset. Ett av fallen finns i Laholm och de övriga på campus Varberg samt på grundskolan Särö skola i Kungsbacka kommun.
– Många elever i Kungsbacka har valt att stanna hemma i dag, berättar rektorn Eva Hallström.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Informationen om det bekräftade coronafallet i Laholm är ännu sparsam. Men Region Halland bekräftar att fallet, precis som de andra fem i Halland, har koppling till resor från kända riskområden.

I Kungsbacka kommun har många elever valt att stanna hemma dagen efter informationen om att ett coronafall upptäckts på Särö skola.

– Vi har förståelse för om man stannar hemma om man känner oro. Men vi håller öppet som vanligt och alla friska elever är välkomna, säger rektor Eva Hallström.

Skolledningen håller sig nu kontinuerligt informerad via smittskydd Halland.

– Den information som vi får därifrån vidarebefordrar vi till vårdnadshavare och personal, säger Hallström.

ANNONS

Två fall i Kungsbacka

Det första coronafallet i Halland rörde en person från Kungsbacka kommun, som Regionen berättade om vid en presskonferens på måndagen. Sedan dess har alltså flera fall bekräftats och två av de sex smittade personerna är elever på Särö skola.

– Jag vill inte gå in på det ytterligare, utan vidare frågor kring det får riktas till smittskydd Halland, säger skolans rektor.

Hon berättar att det har kommit in en del reaktioner från föräldrar.

– Det är olika typer av synpunkter. En del vill att skolan ska stängas. Men då förklarar vi att det är ett beslut som inte ligger hos oss utan på förvaltningsnivå och att vi följer de riktlinjer som finns från myndigheterna.

Två fall i Varberg

Förutom de två eleverna på Särö skola är också två studenter från Campus Varberg bekräftat smittade.

Enligt Varbergs kommun har de inte medverkat i undervisningen eller träffat sina klasskamrater sedan hemkomsten från en gemensam resa. De har isolerat sig efter bekräftad smitta. Campus Varberg följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller öppet som vanligt.

Samtliga sex personer har milda symptom och är isolerade i sina hem eftersom de inte behöver sjukhusvård.

ANNONS