Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Clown knivskar ung man

En man i 19-årsåldern ska under natten ha blivit attackerad av en person i clownmask. Den skadade omhändertogs av ambulans.

Det var strax efter klockan 22 som en man född 1997 blev knivskuren i axeln av en okänd person. Händelsen inträffade i Tvååker.

– Han har gått ut för att röka och plötsligt har den andra mannen dykt upp och tagit tag i armen på honom. Det är när den andra mannen har lämnat platsen som den rökande mannen har märkt att han är skadad i axeln, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman.  

Hade mannen en clownmask på sig då?

– Ja det ska han ha haft. 

Polis med hund spanade under natten i området efter en man i gul jacka, blåjeans och en clownmask. Ingen har gripits ännu, enligt polisen. En anmälan skrivs om misshandel, enligt ambulanspersonal som var på plats skl skadan vara lindrig.

– Vi vet inte vad som föranledde detta. Det var inget rån och jag vet inte om de hade bråkat innan. Det är svårt att säga om detta är något som har att göra med trenden som har kommit från USA men det fanns en clownmask på platsen, säger Ulla Brehm.

Läs även: Hotfulla clowner ett ”socialt virus”

Hon är kritisk till att människor klär ut sig till clowner för att skrämmas. 

– Jag förstår inte hur de tänker. Det är inte roligt. Det är inte olagligt att klä ut sig men det är väldigt konstigt att vilja skrämma folk så här. Tänk på små barn som blir rädda eller äldre personer som kan drabbas på allvarligare sätt, säger hon.

Under fredagen fortsätter Varbergspolisens arbete.

– Vi ska försöka få tag på den drabbade killen och höra honom igen. Han behöver berätta lite mer utförligt. Just nu får jag inte ihop hela historian, säger Jan Nicklasson, som är utredningschef på polisen i Varberg.

Den unge mannen ska, enligt Nicklasson, ha blivit attackerad när han gick ut för att röka. Attacken ska ha skett i närheten av Medborgarhuset i Tvååker.

– Han känner att det gör ont i axeln och då står det en clown bakom honom, säger Nicklasson.

Polisen hoppas nu få in vittnesuppgifter från folk som befann sig i närheten av Medborgarhuset vid 22-tiden.

– En person med clownmask och gul jacka kan inte ha gått helt obemärkt förbi. Vi är oerhört intresserade av alla iaktagelser.

Fenomenet med clowner som sprider skräck dyker upp på allt fler platser runt om i Sverige. I Göteborg var det emellertid redan någon som skapade förvirring när den clownade omkring 2011.

Clownen snurrade till det rejält i trafiken vid Wieselgrensplatsen. Han stoppade bilar och lade sig även på vägbanan framför fordon.

– Det gick inte att kommunicera på ett meningsfullt sätt med honom eftersom han hade en visselpipa i munnen och envisades med att tala genom den, sa polisens presstalesman Stefan Gustafsson då.

Händelsen avslutades med att clownen avvisades.

Läs även:

 

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här