Chefen: ”Kan vara någon som inte klarar av det”

Anställda på Samhall hävdar att arbetsuppgifterna inte går ihop med deras funktionsnedsättningar. Hallandschefen medger att det kan vara för tungt för vissa men menar att städning är bra arbetsuppgifter.

ANNONS
|

Frustrationen på Samhall bland de anställda som städar växer. De pratar bland annat om att de har tunga arbetsuppgifter med trappstädning, trots fysiska problem och att de blivit tilldelade semesterveckor utan chans att lägga önskemål.

– Vi har mycket trappstäd i hela Sverige, det är en rätt stor tjänst hos oss, säger Jan Cedergren, distriktschef i Halland.

Hur ser du på att flera anställda tycker att arbetet är för tungt med tanke på deras funktionshinder?

– Det är lite olika från person till person. Det kan vara någon som inte klarar av det.

ANNONS

Jan Cedergren säger att de fått många nya städuppdrag i år och att det kan vara en omställningsfråga för dem som inte jobbat med städ innan.

– Vi försöker matcha vår personal enligt varje medarbetares förutsättningar. Generellt är städtjänster bra arbetsuppgifter för oss. Du rör dig hela tiden och det behöver inte vara tungt, säger Jan Cedergren.

– Har man till exempel problem med en speciell arbetsuppgift ska man ta kontakt med sin områdeschef.

Vad säger du om att flera anställda är förtvivlade över att de inte ens fått information om att de kan önska semesterveckor?

– Rätt att lägga in om önskemål har man ju alltid. Det här förvånar mig lite grann, säger Jan Cedergren.

Han säger att det inte är alltid man får som man vill, men att alla ska få en chans att önska.

– Vi har fått många nya uppdrag och har fått pussla lite grann för att få ihop personalen inför detta år.

ANNONS

Vad ska man göra om man exempelvis tilldelas semester utan att få önska?

– Önska kan man alltid få göra men för att få ihop planeringen kan vi inte alltid tillgodose allas önskemål, säger Jan Cedergren.

ANNONS