Centern vill förstärka utbyggnad av fiber

I lördags höll centerpartiet Halland årsstämma. Kerstin Angel valdes till ny vice ordförande och två trotjänare fick partiets förtjänsttecken.…- Det är en stor ära att få tacka personer som lagt ner ett jättearbete för partiet genom åren, säger distriktsordförande Harald Lagerstedt.

ANNONS
|

De som förärades partiets förtjänsttecken var Lennart Eriksson från Kvibille och Eva Pehrsson Karlsson från Värö och Stig Agnåker från Falkenberg. Gäst på stämman var förste vice partiledare, Anders W Jonsson. Han höll en timmes anförande bland annat om landsbygdsprogrammet som innefattar utbyggnad av bredband.

- Det är viktigt att ytterligare förstärka utbyggnad av fiber på landsbygden för att underlätta för fler företag.

För Hallands delar innebär det en ytterligare satsning på 100 miljoner under sju år.

- Vi ligger lite efter i Halland jämfört med övriga landet och det vill vi råda bot på.

Anders W Jonsson lyfte fram partiets fokus på små företag.

ANNONS

- Det är genom de mindre företagen som vi skapar fler jobb och den politiken ska vi fortsätta med.

Ytterligare frågor som togs upp var hur fler jobb ska skapas för ungdomar och ett paket presenterades om sju förslag för restaurangbranschen.

- Eftersom många ungdomar jobbar på restaurang vill vi stimulera till ytterligare arbetstillfällen här, menar Harald Lagerstedt.

Det innebär att partiet håller kvar vid frågan om sänkt moms på restaurangbesök samt en lägre arbetsgivareavgift för jobb till ungdomar under 25 år.

ANNONS