Brand kopplas till skolattack

Branden vid ett flerfamiljshus på hörnet Engelbrektsgatan och Västra Vallgatan i centrala Varberg kunde snabbt släckas. Senare kopplades händelsen till skolattacken i Varberg.

ANNONS
|

Branden upptäcktes av någon som såg att det kom upp rök genom sopnedkasten i trapphuset.

– Branden hade startat i soprummet i fastigheten men röken spred sig genom sopnedkastet så först trodde vi att det brann i en lägenhet, säger Andreas Karlsson inre befäl hos räddningstjänsten i Halmstad.

Räddningstjänsten skickade fem enheter till platsen men branden gick rätt snabbt att släcka.

– De boende i huset kunde stanna kvar i sina lägenheter medan vi släckte men vi kommer att vara kvar på platsen för att ventilera och hålla lite koll, säger Andreas Karlsson.

– Det tog oss tio minuter att släcka ungefär och var väldigt enkel. Spridningsrisk finns alltid när det brinner i en fastighet, men soprummen är konstruerade för att vara celler som fördröjer spridning och det har fungerat den här gång, konstaterade räddningsledaren på plats, Daniel Tjäder.

ANNONS

Enligt Tjäder har röken som spreds in i fastigheten kunnat vädras ut utan att orsaka några skador.

Enligt polisen på plats är det oklart hur branden startat. Det kommer att upprättas en anmälan, men det är ännu inte klart vad den kommer att ha för rubricering.

ANNONS