Björn Hellbergs hemestertips: ” Besök den skimrande pärlan Laholm”

Inga tennisturneringar, men i gengäld boksläpp tidigare än planerat. För Björn Hellberg är årets sommar väldigt annorlunda. Men han håller modet uppe och delar gärna med sig av sitt bästa hemestertips. Och som den lokalpatriot han är, ger han sig inte iväg särskilt långt ifrån Laholm.

ANNONS
LocationLaholm||

”Jag skulle ha åkt till Wimbledon för 54:e året i rad, men det blev ju inställt. Det blir heller inget Swedish Open i Båstad, men det mästerskapet har jag missat en gång tidigare – 1966 när jag som en ung man valde att resa till Australien i stället. Corona har också inneburit att jag förlorat ett antal andra uppdrag – jag brukar vara med på olika resor och står då för lite frågesporter och sånt – men i gengäld har jag under våren kunnat jobba mer fokuserat på min nya Sten Wall-deckare. Så den släpps 25 juni, en månad tidigare än planerat. Titeln är Narrspegel och den tar avstamp i en tragedi i Hovs hallar. Sedan förflyttas fokus till Staden, som till hälften är en fiktiv plats, till hälften Laholm.

ANNONS

Genom åren har jag varit på otaliga signeringsturnéer, ofta med min fru Inger, och på så vis har jag fått se stora delar av vårt fantastiska land. Det är ett generellt tips: passa på att semestra i Sverige. Bara att vi har en kust som sträcker sig från Strömstad och upp till Haparanda – jämför det med forna Västtyskland, som hade 20 mil! Givetvis får vi inte glömma vårt eget län, som har allt, utom skärgård och fjäll. Och Halland är hela Sveriges badbalja, även om jag själv inte är så glad för stranden. Om jag inte missminner mig, har jag doppat mig i Mellbystrand tre gånger sedan 1959, tror att jag var 15 när jag senast badade rejält.

Laholm… ja, det är en skimrande pärla, en pittoresk liten stad med slingrande gränder och många vackra hus. Att ströva runt i vår välbevarade innerstadskärna – som är i klass med Visby och Vadstena – är mycket rekommendabelt.”

Björn Hellberg

Ålder: 75 år.

Bor: I ett hus i centrala Laholm, där han också vuxit upp.

Familj: Hustrun Inger, sju barn och 13 barnbarn.

Gör: Författare, journalist, underhållare och tennisexpert.

Utflyktstips: ”Ta en heldag i södra Halland. Börja med en promenad i Osbecks bokskogar på Hallandsås, fortsätt till playan i Skummeslöv eller Mellbystrand och avsluta med att ströva runt i de mysiga gränderna i Laholm.”

ANNONS