Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Besked om restriktioner – se presskonferensen här

Smittläget i Halland har snabbt förändrats och under gårdagen flaggade Region Halland för att det kan bli tal om utökade restriktioner för hallänningarna, likt de som redan införts i en handfull andra regioner.
Vi sänder direkt från Region Hallands och Länsstyrelsens presskonferens med start 15:27.

De senaste dagarna har både antalet nya covidfall och andelen som får ett positivt provsvar ökat på ett oroande sätt i Halland. Förändringen märks även i sjukvården. På onsdagen vårdades nio personer på Hallands sjukhus för covid-19, varav en på IVA.

Utvecklingen liknar den som tidigare märkts i bland annat Region Uppsala och Skåne. Där har Folkhälsomyndigheten beslutat om skärpta lokala råd för att bromsa smittspridningen.

Folkhälsomyndigheten fattar beslutet

Under gårdagen uppgav Region Halland att man, tillsammans med Folkhälsomyndigheten, höll på att analysera smittspridningen i Halland. Klockan 12 idag har man också sammankallat det Regionala rådet för samhällsskydd och beredskap för att diskutera hur man ska gå vidare. I Regionala rådet ingår även Länsstyrelsen och de halländska kommunerna. Formellt är det Folkhälsomyndighetens generaldirektör som kan fatta beslut om lokala skärpta råd.

Tidigare var det sagt att man klockan 14 idag kommer ge besked om hur hanteringen ska se ut i Halland och vad detta innebär för invånarna. Presskonferensen är nu framflyttad till 15:30.

Vid presskonferensen medverkar länsråd Jörgen Peters, regiondirektör Jörgen Preuss, Smittskydd Halland och hälso- och sjukvårdsdirektör Martin Engström.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!