Avsnitt 3: HP krim: ”Jag var själv förföljd av en stalker i flera år”

Under flera år var HP:s Anders Holmer förföljd av en kvinnlig stalker som växlade mellan kärleksbetygelser och hot. Men när han bevakade fallet med Halmstadbon som dödade sin före detta psykolog – av hatkärlek – var reportern ändå lättad över att det jobbiga i hans eget fall stannat vid hundratals brev och telefonsamtal.

ANNONS
|

I avsnitt tre i podcasten HP krims serie om rättsfallen som stuckit ut tar vi upp hur tillstånd av ångest, hat eller psykos legat bakom flera blodiga mord i södra Halland.

Povel Arwidson pratar med Anders Holmer om bland annat hur det var när han tvingades sluta handla i en viss affär, eftersom en kvinna som han en gång intervjuat förföljde honom bland hyllor och kyldiskar.

– Hon tog reda på allt om mig, min familj och mina föräldrar – och sökte till och med jobb i närheten av där jag bodde. Hon skrev till mig att ”snart har du mig utanför din trädgård” och förklarade att hon drömde om att jag skulle skilja mig, berättar Anders Holmer.

ANNONS

– Det värsta var när jag skrev i HP om ett mord på Andersberg och hade med ett foto i tidningen på kniven som användes. Hon hörde då av sig och kände sig provocerad av att hon tyckte att jag gav henne ett budskap mellan raderna – och lade till att hon hade många sådana knivar hemma.

– Jag övervägde många gånger att polisanmäla henne, men när jag var på rättegången efter psykologmordet i centrala Halmstad kände jag ändå en viss lättnad över att jag låtit bli. I det fallet såg ju gärningsmannen psykologens polisanmälan som att hon svek hans kärlek och att hon därför måste dö.

Plugga in lurarna i öronen och lyssna – efter detta återstår ytterligare två planerade avsnitt i serien.

Lyssna på de tidigare avsnitten av HP krim här:

LÄS MER:Nu släpps HP krim avsnitt 1

LÄS MER:Dags för avsnitt 2 av HP krim

Läs mer om rättsfallen vi minns här:

LÄS MER:Ny serie: Widiksons rättsfall är inte det första utdragna

LÄS MER:Styckmord och tortyr var de mest makabra

LÄS MER:Ångest, hat och psykos bakom blodiga mord

LÄS MER:Därför räknades inte skott och knivhugg som självförsvar

LÄS MER:Kallblodiga gärningsmän bakom rena rama avrättningar

ANNONS