Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu har Autism- och aspergerföreningen Halmstad-Laholm bildats. Anders Bredfell (vänster) är tilltänkt ordförande i lokalavdelningen, här tillsammans med Ronny Nilsson, ordförande i bland annat Hallandsföreningen.  Bild: Michael Larsson
Nu har Autism- och aspergerföreningen Halmstad-Laholm bildats. Anders Bredfell (vänster) är tilltänkt ordförande i lokalavdelningen, här tillsammans med Ronny Nilsson, ordförande i bland annat Hallandsföreningen. Bild: Michael Larsson

Autism- och aspergerföreningen får ny avdelning i Halmstad och Laholm

Autism och aspergerföreningen har sedan tidigare lokala avdelningar i de andra halländska kommunerna – men nu har en bildats även i Halmstad och Laholm.
– Det känns jättebra, säger den föreslagna ordföranden Anders Bredfell.

Autism- och aspergerföreningen är en intresseorganisation som arbetar för att skapa bästa möjliga villkor för personer med diagnoser med autism och autismliknande tillstånd.

En Hallandsavdelning har funnits sedan länge och för drygt två år sedan bildades lokalavdelningarna Falkenberg-Hylte och Varberg-Kungsbacka.

Nu har en lokal avdelning bildats i Halmstad och Laholm.

– Det är inte så att det finns ett överskott av aktiviteter för personer med autism och liknande diagnoser i södra Halland, och jag kände att jag ville vara med och göra något, säger Anders Bredfell, föreslagen ordförande i Halmstad-Laholm.

För honom var autism en relativt okänd värld fram till för några år sedan.

– Jag har en dotter på fem år som har fått diagnosen. Det finns otroligt mycket att lära sig, och som pappa vill man att samhället ska kunna hjälpa till den dag man själv inte är med, säger Anders Bredfell.

Inspirerade av arbetet i de andra halländska lokalavdelningarna bildades lokalföreningen Halmstad-Laholm under ett formellt möte på söndagen.

Mötet leddes av Hallandsordförande Ronny Nilsson som har arbetat med frågorna i 25 år, och som även är ordförande i Falkenberg-Hylte samt medlem i riksförbundets styrelse.

– De senaste åren har varit tuffa. Hårdare tolkningar av Försäkringskassan och neddragningar inom Arbetsförmedlingen är bara några exempel på åtgärder som slår mot personer med exempelvis autism. Om vi ska kunna fortsätta att kalla oss för ett välfärdssamhälle så behövs det en stark röst i de här frågorna, säger Ronny Nilsson.

På söndagen tillsattes även en tillfällig styrelse i den nybildade lokalföreningen. På årsmötet senare i februari föreslås Anders Bredfell att väljas som ordförande i lokalföreningen Halmstad-Laholm.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!