Årets Hot dog(s) är två

Årets Hot dog är egentligen årets Hot dogs. Efter att HP:s läsare sagt sitt står det klart att kompisarna Dumle och Plopp får dela på vinsten.

ANNONS
|

Se fler bidrag här!

Av hundratals bidrag och efter hundratals röster på finalisterna står det klart. Vinnarna i Hallandspostens tävling Årets Hot dog, jakten på sommarens härligaste hund, är mopsarna Dumle och Plopp.

När HP:s reporter möter upp familjen en småregnig eftermiddag i Norre Katts park för att göra segerintervjun sitter Dumle i sin alldeles egna vagn medan Plopp snällt går bredvid. Dumle har skadat tassen efter en lite för vild lek med Plopp förklarar matte Linnéa Johansson Berglinn.

De två mopsarna beskrivs som varandras motsatser. Dumle har ljus päls men är mörk i ansiktet och om öronen medan Plopp är helt svart. Dumle, som är äldst, är lugn och trygg medan den yngre kompisen inte riktigt kan sitta still. Dumle är en riktig stadshund men Plopp är hellre ute i naturen.

ANNONS

– Dumle är en typisk mops, han älskar mat och att sova. Plopp är mer spattig men han är inte heller så gammal, säger Linnéa.

– Plopp är mer husses hund, han vill alltid vara med mig, fyller Johan Berglinn i medan han försöker hålla den lilla svarta mopsen stilla i sitt knä.

Oväntat hundval

Paret skaffade Dulme för omkring tre och ett halvt år sedan, några år senare fick även Plopp flytta in. Men att det skulle vara just mopsar, eller hundar över huvud taget, var inte helt självklart.

– Jag har bara haft stora hundar innan och trodde att jag aldrig ville ha en liten hund. Men en gång när jag satt på ett tåg såg jag en mops hoppa upp i sätet och kura ihop sig. Då bestämde jag mig för att jag skulle skaffa en mops, berättar Linnéa.

Johan var inte lika positiv till idén om att skaffa en mops. Han ville egentligen inte ha någon hund alls och fick höra en hel del tjat innan han gav med sig.

– Linnéa köpte en kanin i protest när jag inte ville skaffa en hund, säger han.

Men som vi redan avslöjat slutade det med två mopsar. Och kaninen är bästa kompis med hundarna, dessutom har de sällskap hemma av två sköldpaddor.

ANNONS

”Crazy pug lady”

Var husse och matte än går kommer mopsarna i släptåg. Dumle traskar på i lagom takt medan den busigare Plopp ständigt är beredd på att attackera eventuella elsparkcyklar. De följer med till stranden, på golfbanan och även till krogen. Inte ens på bröllopet förra sommaren lämnades Dulme och Plopp hemma, då skulle de agera ringbärare.

– Dumle kissade såklart i kyrkan under genrepet dagen innan, men under själva bröllopet kunde han hålla sig, berättar Johan.

Dumle och Plopp är snarare familjemedlemmar än hundar, en känsla som säkert de flesta hundägare känner igen sig i. Men kanske tar mopsägarna det ett steg längre, Linnéa kallar sig själv ”crazy pug lady”.

– Mopsägare är lite extra fåniga. Vi är många i Halmstad och brukar hålla mopsträffar, då är det full rulle.

Vinnarbilden togs i en rabatt i Gunillaparken.
Bilden som tog hem vinsten. På Instagramkontot @dumlethepug delar Linnéa med sig av sina bästa mopsbilder. Bild: Linnéa Johansson Berglinn

Halmstads kändaste mopsar?

Dumle och Plopp kan nästan beskrivas som kändisar. Utöver att de då och då blir igenkända när de är ute och går i Halmstad har de också några tusen följare på Instagram.

– Vi blir stoppade ganska ofta och ibland hör vi någon säga ”Titta det är Dumle och Plopp”, skrattar Linnéa.

Instagramkontot innebär att hundarna är ganska fotovana. Framförallt Dulme har lärt sig att man får godis om man sitter snällt framför kameran en liten stund. Bilden som vann HP:s fototävling föreställer de två kompisarna i en blomsterrabatt och är tagen på midsommarafton.

ANNONS

– De skulle hoppa in och kissa i rabatten när vi var ute och gick i Gunillaparken. Så då passade jag på att ta en bild när de stod så fint där, säger Linnéa.

Se fler bidrag här!

ANNONS