Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

App, app, app– ladda ner Hallandsposten på direkten!

För 20 år sedan lanserade HP den första möjligheten till att kunna läsa lokala nyheter via datorn. Sedan dess har utvecklingen gått snabbt framåt och i dag lanserar vi både en ny, bättre mobilsajt och en app för din smarta telefon.

Den 26 maj 1995 lanserade HP:s dåvarande chefredaktör Sverker Emanuelsson systemet HP-online. Ett digitalt databassystem som gjorde att HP:s prenumeranter kunde koppla upp sig och läsa nyheter och delta i diskussioner från världens alla hörn.

– Utvecklingen inom informationsteknologin går mycket snabbt. HP Online är både till för att ge tidningens prenumeranter ett mervärde och att skaffa medarbetarna ökad kompetens, sa Sverker Emanuelsson då.

Sedan dess kan du i dag ta del av våra lokala nyheter via tidningen, vår hemsida, vår mobilsajt och vår digitala tidnings-app eHP.

Nu lanserar vi en ny och uppdaterad mobilsajt som bättre ska spegla vår vanliga hemsida. Den gamla plattformen var begränsad och kunde inte visa allt material.

– Den nya mobilsajten innehåller mycket mer. Den är rejält utbyggd med många fler avdelningar. Till exempel finns numera under sport en mängd underavdelningar med läsning om HBK, fotboll, ishockey och mycket mer, säger Marko Korkeasalo, webbansvarig på HP:s redaktion

Samtidigt lanserar vi även vår app för din smarta telefon. Nyhets-appen, som finns tillgänglig i både Google play och Appstore, öppnar upp nya möjligheter för dig att ta del av vårt nyhetsutbud. Den är enkel att ladda ned och finns alltid på din telefon. Den som vill kan slå på en push-funktion och på så sätt ta emot meddelanden när större nyhetshändelser inträffar.

– Vi räknar med att skicka ut ett eller ett par meddelanden om dagen, säger Marko Korkeasalo.

Läsaren kan själv välja om man vill att telefonen ska plinga när ett meddelande kommer och det är lätt att ställa in push-funktionen på ljudlöst.

– Det är självklart också enkelt att tillfälligt eller helt och hållet stänga av push-funktionen i appen, säger Marko Korkeasalo.

Så laddar du ned HP-appen till din mobil

IPhone: Starta Appstore och sök på Hallandsposten. Ladda hem appen och kör igång. För att ladda hem appen kan du behöva ditt lösenord till Appstore

Android: Starta Google play på din telefon. Klicka på sök och skriv in Hallandsposten. Ladda hem appen och kör igång.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här