Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Angelica Svensson berättar om chocken efter misshandeln

Två män attackerade Angelica Svensson på hennes promenad vid Fajansbron i Falkenberg. Närmare en vecka efter misshandeln är hon fortfarande i chock över attacken.

Det är onsdag den 19 maj och klockan är 21.15. Angelica Svensson beger sig ut på en promenad och börjar gå mot Fajansbron på Doktorspromenaden. Hon hinner inte komma långt innan promenaden avbryts av två män med mörka kläder och uppdragna luvor.

— Vi hinner precis passera varandra när jag blir antastad på rumpan. Jag vet knappt vad jag säger, men jag reagerar på ett sätt som de antagligen inte tyckte om, för jag fick en smäll i ansiktet och åkte ner i backen. Sedan fick jag en spark i revbenen, berättar Angelica Svensson.

Männen ska därefter sprungit därifrån i riktning mot bron. Och Angelica tar sig från platsen med blåmärken, svullnad och skrapsår i ansiktet. Knäna var märkta med skrapsår och sparken i revbenen hade gjort huden rödflammig.

Under tisdagseftermiddagen besökte hon Fajansbron för första gången sedan misshandeln inträffat.

— Jag är fortfarande i chock. Jag har inte riktigt blivit ledsen för det som hänt, bara lite arg. Men det var inte så länge sedan det hände, så jag bara väntar på att reaktionen ska komma. Jag borde ju vara mer känslomässigt involverad i det.

Angelica Svensson berättar att det finns något obehag över tanken att gå ut själv. Hon är dock inställd på att misshandeln inte ska bli något hinder för henne.

— Jag känner mig inte jättetrygg med att gå där, men det kommer nog med tiden. Nu lever jag lite efter mottot att jag ska kriga för mig själv och andra kvinnor. Jag äger min egna frihet, och det ska inte någon få ta ifrån mig.

Händelsen har blivit anmäld med rubriceringen misshandel och sexuellt ofredande. I jakten på iakttagelser och vittnen har polisen gjort en efterlysning på Facebook. Jesper Koch, förundersökningsledare på polisen, förklarar att de hittills inte har speciellt mycket information om männen att gå på.

— Det är ett ganska fult överfall och till synes helt oprovocerat. Hon fick ganska mycket skador, men det värsta är nog det psykiska. Det är inget som inte läker av det som syns, säger han.

Hur kommer ni arbeta vidare i ärendet?

— Vi har hört om henne och nu hoppas vi framför allt på tips från allmänheten. Övriga åtgärder håller vi oss till oss själva i nuläget.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här