Allvarlig olycka i Falkenberg

Två personer blev jagade efter en stenkastning. Flyendes i bil körde föraren in i ett träd på Halmstadvägen i Falkenberg. – De är allvarligt skadade, säger presstalesperson Christer Fuxborg.

ANNONS
|

Två personer fördes i natt, vid tvåtiden, till sjukhus med livshotande eller allvarliga skador efter en trafikolycka i Falkenberg. Enligt uppgifter befinner sig en av dem på Sahlgrenska och den andra på sjukhuset i Varberg.

Det hela började med att de ovan nämnda personerna befunnit sig i Eftra och kastat sten på en bostad.

– Två personer ur familjen som bor där väljer att följa efter dem. Den ena kontaktar polisen och håller via telefon kontakt och berättar exakt var de befinner sig, säger Christer Fuxborg.

Vid 01.57 berättar personen i den efterföljande bilen att de passerar Coop på Slätten. En minut senare rapporterar personen att bilen framför dem kört in i ett träd på Halmstadvägen i höjd med äldreboendet Tallgläntan.

ANNONS

– När de kommer fram till bilen konstaterar de snabbt att det rör sig om en allvarlig trafikolycka. De båda personerna är allvarligt skadade, säger Christer Fuxborg.

Rör det sig om livshotande skador?

– Det kan vara så, absolut.

Polisen anlände kort därefter till platsen liksom räddningstjänst och ambulans. De båda personerna fördes till sjukhus.

Vad som ligger bakom stenkastningen är för polisen i nuläget oklart.

– Vi får titta på det. Varför har de valt att kasta sten mot just det här huset? Vi har också tagit bilen i beslag och ska utreda varför de kört av vägen.

Vad vet ni om de personerna som följde efter bilen?

– De var på plats i natt och vi har haft ett inledande samtal. Vi kommer säkert ha ytterligare samtal med dem, säger Christer Fuxborg.

ANNONS