Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Allt fler läser HP – ökar upplagan för tredje året i följd

Hallandsposten ökar i antalet prenumeranter för tredje året i rad. Det visar färska siffror från TS.
– Det är inte så jättemånga tidningar som har ökat i upplaga under 2022 så det kan HP vara stolta över, säger HP:s chefredaktör Herman Nikolic.

Under onsdagen presenterade TS den årliga mätningen av dagspressens upplagor i Sverige. TS-upplagan, framtagen av Kantar Sifo, visar att Hallandsposten gör en ökning med 300 prenumeranter, vilket motsvarar en ökning med 1,2 procent.

Totalt hade Hallandsposten 24 800 prenumeranter under 2022.

– Otroligt glädjande. Efter den branschnomineringen vi fick till Årets dagstidning så är det kul att se att det är starka papper även i siffrorna, säger Herman Nikolic och fortsätter:

– Att det finns betalande prenumeranter är det viktigaste för lokaljournalistikens framtid. Det är inte bara att de tar ett demokratiskt ansvar, på något sätt säkrar de även journalistiken framåt. Så det är vi oerhört tacksamma för, men prenumeranterna ska även få ännu mer valuta framöver i form av mer nyttig och relevant journalistik.

Det är tredje året i följd som HP ökar upplagan, vad är förklaringen?

– Det är verkligen starkt av HP att kunna öka antalet prenumeranter tre år i rad. 2022 var ett tufft år för landets tidningar generellt när det gäller antalet prenumeranter, men vi lyckas nå ut digitalt och framför allt lyckas vi nå ut till en yngre prenumerantskara, vilket kanske inte alla tidningar har lyckats med.

Når ut till fler läsare

Under onsdagen presenterade Orvesto även mediernas räckviddssiffror för 2022. Hallandsposten går starkt även här och ökar sin totala nettoräckvidd (print + digitalt) till 95 000, vilket är 3 000 fler än 2021.

– Först och främst är det jättekul. Men det också ett bra kvitto på att vi gör relevant och viktig journalistik, men också på ett lättillgängligt och spännande sätt, säger Herman Nikolic och fortsätter:

– Vi tappar lite i print, men växer digitalt och det är också ett viktigt kvitto för oss att alla våra digitala satsningar och all den kraft vi lägger ned på att nå ut bra på sajt och i e-tidningen, att läsarna tar emot det på ett bra sätt. Vi vet att med åren kommer färre och färre att läsa papperstidningen och då är det viktigt att journalistiken kan leva vidare digitalt.

Om du tittar in i spåkulan, vad kan HP:s läsare förvänta sig framöver?

– Vi kommer fortsätta att satsa på innehållet och framför allt det riktigt nära och lokala. Jag tror att HP-läsarna kommer märka att vi får ännu mer strängar på lyran framöver och utvecklar vårt berättande ännu mer i våra digitala kanaler. Det kan handla om grafik, mer rörligt, mer live, vi vill vara ännu mer på tårna vid händelsenyheter. Så vi kommer att fortsätta satsa.

Fler nyheter om Halland hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!