Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

All produktion av keso flyttas till Falkenberg

Hela Arlas skandinaviska produktion av keso hamnar Falkenberg. – Det är ett bevis på att ledningen litar på oss, säger Owe Jarlö, mejeri­chef i Falkenberg.

De senaste åren har Arla producerat cottage cheese (keso), på flera olika mejerier i Skandinavien, inklusive mejerierna i Skövde och Falkenberg samt Korsvej Mejeri i Danmark. Produktionen i Skövde flyttades till Falkenberg 2014. Från och med i höst kommer all kesotillverkning att ske i Falkenberg.

I början av november flyttas produktionen från anläggningen i Danmark till Falkenberg.

– Det är en ganska odramatisk förändring. Vår kapacitet är redan förberedd för den kommande ökningen, säger Owe Jarlö.

I dag arbetar 98 personer på Arlas fabrik i Falkenberg. Det är inte aktuellt med någon större nyrekrytering i samband med produktionsökningen i anläggningen i Falkenberg.

– Det kan röra sig om någon enstaka nyanställning, säger Owe Jarlö.

Produktionsökningen som innebär en tioprocentig volymökning i Falkenberg från och med vecka 50, medför inte någon förändring av arbetstider eller skiftindelning för de anställda. Förändringen medför inte heller ökade transporter till och från anläggningen i Falkenberg.

– Vi fyller helt enkelt upp de bilar som kör redan i dag, säger Owe Jarlö.

Produktionsökningen kommer inte att påverka det dagliga arbetet för de anställda i Falkenberg.

– Vår duktiga personal är van vid förändringar. Personalen är förberedd och har fått utbildning. Att tillverkningen flyttas till Falkenberg är enbart positivt och tryggar framtiden i Falkenberg, säger Owe Jarlö.

Flytten av produktionen från danska Korsvej till Falkenberg innebär att det kommer att tillverkas cirka 19 500 ton keso per år i Falkenberg. Cirka 50 procent av produktionen exporteras.

Satsningen på Falkenberg innebär att anläggningen på Skreavägen blir Europas största mejeri för keso-tillverkning. Mejeriet tillverkar omkring 60 olika cottage cheese-produkter.

Tio personer förlorar jobbet vid anläggningen i Korsvej när tillverkningen flyttar till Falkenberg.

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här