Äldre kvinna stucken med vasst föremål

En kvinna i 80-årsåldern har förts i ambulans till sjukhus efter att ha blivit överfallen och stucken med ett vasst föremål. Polisen söker en gärningsman som har lämnat brottsplatsen på cykel.

ANNONS
|

Mordförsöket inträffade vid Smedjeholm i Falkenberg på lördagseftermiddagen. Enligt polisen har en kvinna i 80-årsåldern överfallits och stuckits med ett vass föremål.

Enligt polisen ska kvinnan ha kört ner med sin bil till Stafsingestrand för att ta en promenad när hon blev attackerad av gärningsmannen.

Efter attacken fick kvinnan köras till Varbergs sjukhus i ambulans. Hennes skadeläge är än så länge oklart, men enligt uppgifter från Region Halland vårdas kvinnan för knivskador.

Enligt Regionen avvaktar man med att ge vidare uppgifter om kvinnans skador.

Polisen söker en gärningsman som har setts cykla från brottsplatsen i okänd riktning. Ett område har spärrats av runt brottsplatsen i väntan på teknisk undersökning. Polisen knackar nu dörr i området och hör vittnen.

ANNONS

– Vi söker området och kontroller olika personer. Platsen är avspärrad och vi inväntar tekniskt undersökning, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Polisen har även skickat in en helikopter som söker av runt området från ovan. En drönare ska också användas för att söka efter gärningsmannen.

– Vi inväntar hundpatrull som ska hjälpa till, säger Hans Lippens.

Vet ni vad för typ av föremål hon stacks med?

– Vi vet bara att det är ett vasst föremål, men kan vi inte bekräfta att det var en kniv eller något liknande.

Har ni några spår efter gärningsmannen?

– Det är en man på cykel. Det är det enda vi har i nuläget. Vi har gått ut med informationen i radio och på vår hemsidan.

Har ni några andra signalement?

– Nej, tyvärr inte.

Har ni lyckats hitta vittnen till händelsen?

– Än så länge vet jag inte om vi har stött på några vittnen. Men vi fortsätter att knacka dörr i området och med våra sökningsinsatser.

Hur många poliser är ni på platsen?

– Vi är ett tiotal enheter, vilket är runt 20 poliser.

Vet ni något mer om kvinnans skador?

– Nej inte i nuläget, bara att hon fick föras till sjukhus.

ANNONS

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.

Texten uppdateras.

ANNONS