Agnes Wold: Ta hit doserna för fan!

Den debattglada bakteriologen Agnes Wold är i hetluften igen. Nu vill hon lägga vantarna på de vaccindoser som riskerar att förfaras efter att ha legat felaktigt nedkylda under transporten. ”Ta hit dem för fan!” säger hon i en kommentar till Hallandsposten.

ANNONS
|

Det var på fredagseftermiddagen som den profilerade professorn och överläkaren Agnes Wold tog till orda på Twitter: ”Jag tar gärna de doser av Modernas vaccin som var förvarat lite för kallt. Jag har massor av kompisar och arbetskamrater som kan uppoffra oss och vara med och ta hand om resterna efter kylskåpsrensningen.”

När Hallandsposten når henne på lördagen är hon ännu mer beslutsam.

– Ja, ta hit dem för fan! Jag kan nog göra av med 1 000 doser i varje fall, jag känner många som går och längtar efter vaccinet. Jag gråter blod om de kasseras, säger hon.

Agnes Wold är övertygad om att vaccinet inte har skadats till följd av den för kraftiga nedkylningen vid transporten ut i regionerna.

ANNONS

– Nej, mer kyla är bara positivt i det här sammanhanget. Det är ju inte som något som ska ligga i kylskåpet och blir dåligt av att läggas i frysen. Detta är ju redan fryst, säger hon.

Men Läkemedelsverkets besked är ju att gummimembranet som täcker ampullerna kan ha tagit skada?

– Nej, det tror jag inte heller. Jag är övertygad om att doserna går att använda. Ta hit dem bara, jag kan nog ordna någon transport också, säger hon.

Längtar du själv efter att få vaccinet?

– Ja, veeerkligen. Och jag längtar efter att min man ska få vaccinet. Men vi lär få vänta ett tag, vi tillhör priogrupperna 2-3.

Vad ska du göra när du väl är fullvaccinerad?

–Först ett par tråkiga saker: gå och klippa mig hos frisören och skaffa ett par nya läsglasögon. Men sedan ska jag och min man sätta oss på ett tåg ned till Bryssel och hälsa på barn och barnbarn, säger hon.

ANNONS