22 hallänningar fick fel svar på sina coronatester

Ett misstag i provtagningsanalyserna har gjort att ett antal hallänningar under onsdagen fick felaktiga svar på sina coronatester.

ANNONS
|

Under onsdagen upptäcktes ett problem hos det laboratorium hos företaget Dynamic Code som levererar provsvar på de coronatester som tas av Region Halland. 22 hallänningar hade fått felaktiga besked om huruvida de var smittade med sjukdomen eller inte.

– De 22 personerna hade fått felaktiga provsvar som gick ut klockan 12 på onsdagen. Företaget har sedan gått in och rättat provsvaren, och vi har kontaktat de drabbade för att säkerställa att de fått rätt besked, säger Ida Josephsson, projektledare för självprovtagningen i Region Halland.

Josephsson beklagar de felaktiga provsvaren, men konstaterar samtidigt att väldigt många korrekta provsvar också har lämnats ut under pandemin.

ANNONS

– Totalt har vi genomfört mer än 180 000 självprovtagningar i Halland. Det är givetvis inte bra att de här 22 personerna har fått felaktiga provsvar, men i sammanhanget är det en ganska liten del jämfört med hur många som provtagits, säger hon.

Josephsson kan i nuläget inte svara på om de felaktiga provsvaren var negativa eller positiva.

ANNONS