Det finns inga planer att begränsa antalet bokningsbara platser Öresundstågen.
Det finns inga planer att begränsa antalet bokningsbara platser Öresundstågen. Bild: Roger Larsson

Öresundstågen begränsar inte antalet platser

SJ har minskat antalet bokningsbara platser på sina tåg efter kritik om trängsel ombord. Men på Öresundstågen finns inga planer på att coronaanpassa antalet platser. Antalet resenärer har minskat så mycket på grund av covid-19 att man bedömer att det inte behövs.

ANNONS
|

Efter kritik om trängsel valde SJ tidigare i veckan att minska antalet bokningsbara platser ombord på tågen. Från och med i onsdags säljs bara biljetter till upp till 65 procent av platserna ombord.

På Öresundstågen finns det dock inga planer på att införa några speciella regler om platsbokning.

Mattias Hennius, presschef på Skånetrafiken.
Mattias Hennius, presschef på Skånetrafiken.

– Jag tror att det främst skulle bli ett hinder för våra resenärer eftersom de flesta av dem är pendlare, säger Mattias Hennius, presschef på Skånetrafiken.

Även om det kan uppstå trängsel på enskilda avgångar har man generellt sett inte någon trängsel ombord på Öresundstågen, säger han. Antalet resenärer har minskat med cirka 50 procent på grund av covid-19.

ANNONS

– Vår inställning är att i första hand vända oss till resenärerna och be dem ta en del av ansvaret, men om resandet skulle återhämta sig kraftigt så kan det bli aktuellt med åtgärder, säger Mattias Hennius.

ANNONS