A-traktor-ägare misstänks för olovlig körning och smitning från trafikolycksplats efter en olycka i Tvååker natten mellan tisdagen och onsdagen.
A-traktor-ägare misstänks för olovlig körning och smitning från trafikolycksplats efter en olycka i Tvååker natten mellan tisdagen och onsdagen. Bild: Filip Landqvist

Ölburkar hittades i A-traktor efter olycka i Tvååker

Öppnade ölburkar hittades i den A-traktor som kraschade in i en stenmur i Tvååker i natt. Polisen har upprättat en anmälan om olovlig körning och smitning från trafikolycksplats.

ANNONS
|

Polisen fick vittnesuppgifter om att två fordon körde ”väldigt fort” vid Järnmölle i Tvååker strax efter tolvtiden natten mellan tisdagen och onsdagen. Strax därefter hörde vittnena hur någon bromsade, följt av en kraftig smäll och personerna som var inblandade i olyckan syntes springa från platsen.

– Vittnena har haft inverkan på att polisen kom till platsen, naturligtvis är det så, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen i väst.

Polispatrullen på plats hittade en A-traktor, som hade kört in i en stenmur och ned i en bäck, med relativt stora skador. I A-traktorn hittades öppnade ölburkar och polisen har misstankar om att olycksfordonet kört från en fest i närheten.

ANNONS

Traktorns ägare, en minderårig pojke, misstänks nu för brott.

– Det blir en utredning och det finns misstanke om olovlig körning. Den här A-traktorn gick för fort och ett traktorkörkort räcker inte då. Och eftersom de har försvunnit från platsen blir det också en misstanke om smitning, säger Gustafsson.

Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador.

ANNONS