Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Per Wahlberg
Bild: Per Wahlberg

Årets varmaste vecka hittills kan vara på ingång

Efter regn kommer solsken sägs det, och enligt SMHI är det precis det prognosen bjuder på i veckan. Men först väntas ett nytt regnområde komma in under måndagen.

— Under kvällen blir det uppehåll igen och molnigheten minskar. Natten ser ut att bli klar, men den kan bli något disig, säger Max Lindeberg-Stoltz, meteorolog på SMHI.

I takt med att regnet avtar kommer solen och värmen fram och enligt meteorologen kan det blir årets varmaste vecka hittills. På tisdag visar prognosen en växlande molnighet med 20-25 grader. Därefter håller sommarvärmen i sig veckan ut.

— På onsdag kan temperaturen hamna på 26 grader i Halland. Det blir ytterligare temperaturhöjning på onsdag, med runt 28 grader och sol. Liknande blir det på fredag, lördag och söndag. Det blir övervägande klart och soligt, säger Max Lindeberg-Stoltz.

I söndags fick Halland en ordentlig regnskur, med runt 6,5 millimeter regn. Enligt SMHI:s meteorolog har det inte rapporterats om några större översvämningar eller förändringar i vattendrag till följd av nederbörden.

— Däremot har det minskat brandrisken, avslutar Max Lindeberg-Stoltz.

LÄS MER: Badsugen? Så varmt är det i vattnet i dag – hela listan med badtemperaturerna i Halland

Fler nyheter om Halland hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här