Prisad doktor. Kristina Högström med blomma och vandringspris, flankerad av Gösta Eliasson (till vänster) och Mats Wasberg.
Prisad doktor. Kristina Högström med blomma och vandringspris, flankerad av Gösta Eliasson (till vänster) och Mats Wasberg.

Årets allmänläkare i Halland prisades

Kristina Högström är populär bland patienter och personal på Hertig Knut i Halmstad. Nu har hon även utsetts till årets allmänläkare i Halland.

ANNONS
|

Priset delades ut på Strandbaden i går kväll på när de halländska avdelningarna av SFAM (Svensk förening för allmänmedicin) och DLF (Svenska distriktsläkarföreningen) hade gemensamt årsmöte i Falkenberg.

För närvarande finns det cirka 150 allmänläkare och 80 allmänmedicinska ST-läkare i länet. Utmärkelsen årets allmänläkare i Halland har utsetts sedan 2001 och Kristina Högström är den 14:e personen som får sitt namn ingraverat i vandringspriset.

– Kristina delar gärna med sig av sina erfarenheter och kunskaper på ett tydligt, engagerat och humoristiskt sätt. Hon är ett föredöme för oss andra på många sätt. Bland annat genom att vara engagerad i övergripande utveckling genom läkemedelskommittén och i sin roll som medicinsk rådgivare. Men också genom att ha ett uttalat mål om att inte arbeta övertid och att hålla sig uppdaterad.

ANNONS

Så löd en del av motiveringen som lästes upp av Gösta Eliasson när priset överlämnades.

– Jag tycker att det här är lite av en vardagens hyllning. Doktorsbarn brukar inte vara så glada att ta över yrket med tanke på hur mycket man är borta. Men jag har en dotter som är distriktsläkare i Karlstad. Det är jag väldigt stolt över, sade Kristina Högström bland annat efter prisutdelningen.

ANNONS