Bild: TT, arkiv
Bild: TT, arkiv

Äldre man attackerade sin fru med hammare

En natt vaknade kvinnan av att hennes make slog henne blodig med en hammare. Tankarna som for genom kvinnans huvud var: ”Jag ska minsann kämpa, jag vill inte dö.”

ANNONS
|

Paret har levt som äkta makar i mer än 60 år och bor i Varbergs kommun. En natt vaknade kvinnan av en smäll i pannan – hennes man stod över henne och slog på henne med en hammare. Två slag träffade huvudet.

Kvinnan beslutade sig för att inte ge upp. Hon kämpade emot och efter ett tumultartat bråk i sovrummet fick hon tag i hammaren samt sina kläder – och flydde till säkerheten i badrummet.

Medan mannen stodutanför och bankade och skrek att han skulle döda henne passade kvinnan på att smita ut genom en annan dörr. Hon sprang så tyst som möjligt genom huset och in ett stall. Där låste hon in sig på stalltoaletten för att invänta hjälp. Vid sjutiden på morgonen kom äntligen hennes räddning. En tjej som hyr en stallplats kom dit för att titta till sin häst. Nu kunde kvinnan få hjälp att larma polis och ambulans.

ANNONS

Polisen hittade kvinnan inne i stallet. Hon fördes till sjukhuset i Varberg där hon fick sy ihop två sår i huvudet.

För att ta sig in i bostaden fick polisen bryta sig in. Patrullen hittar mannen avsvimmad på golvet i badrummet – även han fick följa med en ambulans till sjukhuset.

Polisen spärrade avbostaden för en teknisk undersökning. De finner en stor mängd blod på den ena sidan av parets säng samt blodstänk på väggar och dörrkarmar. I förhör har en av polismännen som åkte ut på larmet sagt: ”Min första tanke är att det är ett under att kvinnan lever och är vid medvetande med tanke på hur det ser ut i sovrummet.”

Brottet ska ha begåtts i slutet av maj i år. På måndagen åtalades maken vid Varbergs tingsrätt för mordförsöket på sin hustru.

Mannen, som är i 90-årsåldern, erkänner brott. Han har under en längre tid levt med långvarig smärta och var vid brottstillfället deprimerad.

Läs även:Man i 90-årsåldern misstänks för mordförsök

ANNONS