Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Hackerattack mot S i Västsverige

Socialdemokraterna i Västsverige har utsatts för en hackerattack. Sedan halv elva i förmiddags ligger deras hemsida nere.

Under måndagsmorgonen upptäckte det webbhotell där Socialdemokraterna i Västsverige har sin hemsida att något inte stod rätt till. Någon hade tagit sig in på Socialdemokraternas FTP-server, och klockan halv elva på förmiddagen stängdes hemsidan ner helt och hållet av säkerhetsskäl, vilket tidningen GT var först med att rapportera om.

Attacken ska bestått av ett script som någon lagt in på partiets server.

– Det enda vi vet är att de gått in genom vår FTP. Vi vet inte vem det är eller vilka avsikter som finns bakom. Vårt eget folk jobbar på det här just nu, säger Agnetha Andersson, politisk sekreterare för Socialdemokraterna i regionen.

Händelsen har inte polisanmälts ännu, men enligt Agnetha Andersson kan det bli aktuellt.

– Vi inväntar instruktioner från partiet centralt. Men naturligtvis finns det med i beräkningen i alla fall. När vi vet mer om vad som hänt får vi ta ställning till det, säger hon.

Hög trafik i går

Statistiken för hemsidan visar, enligt Agnetha Andersson, hög trafik under söndagen, men något annat som bryter mot det normala har man ännu inte kunnat se.

Fanns det något känsligt material på servern?

– Nej, inte någonting. Bara okänsliga handlingar och vårt eget material. Något annat har vi inte där, säger Agnetha Andersson.

Partiet hoppas att problemet ska kunna lösas under kvällen, och att hemsidan ska vara tillgänglig igen i morgon.

– Vi har blivit varnade att något sådant här kan hända, men det är tråkigt att det ska behöva hända, säger Agnetha Andersson.