Här byggs små bostadsrätter

Om ungefär ett år räknar man med inflyttning i ett av de sista kvarteren på Nissa strand. I går vad det dags för första spadtaget i kvarteret Salmo Salar.

ANNONS
|

Det hela var som brukligt är en munter tillställning med cider, snittar och idel glada miner.

– Vi brukar ju säga att vi vill bli en smart liten storstad och för att lyckas med det måste vi bygga staden hållbart. Och det här projektet har jag förstått är både ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbart, så det känns väldigt bra att kunna vara med och ta det här första steget, säger Henrik Oretorp, (C) kommunråd i Halmstad.

Totalt kommer det nya kvarteret omfatta 48 ettor och tvåor. Här lyser stora lyor och stora öppna ytor med sin frånvaro. Istället är det kompakta ytor och bra planering som gäller. En särskild satsning som från början togs fram för att underlätta unga människors inträde på bostadsmarknaden. Men, så här i efterhand har det visat sig att intresset är stort även i andra åldersgrupper.

ANNONS

– Vi märkte direkt att det fanns ett väldigt stort sug efter den här typen av boende. Men vi såg snabbt att det inte bara var ungdomar som var intresserade. Det kommer därför att bli en väldigt bra blandning i huset, säger Åsa Bäckman, försäljare.

Matilda Carlsson är en av de som valt att satsa på en bostadsrätt i huset som är på gång.

– Jag tyckte att jag såg många fördelar i det här huset. Det var bra läge och så tycker jag att det var bra priser, säger hon.

Ännu finns inget exakt inflyttningsdatum. Men om allt går som det ska hoppas man att huset ska stå färdigt vintern 2017.

ANNONS