Erika, 25, avbröt rån – i bara pyjamasen

Erika Åkesson och hennes mamma var på väg till Burger King i Torslanda, när de fick syn på en man som blev överfallen av två yngre män. Erika tvekade inte en sekund. – Jag sa till mamma att hon skulle stoppa bilen och hoppade ut, säger hon.

ANNONS
|

Snuviga och febriga, beslöt sig Erika Åkesson från Torslanda och hennes mamma i måndags för att åka till Burger King, så att de skulle slippa laga mat. När de hunnit till Torslandakrysset, fick de syn på två yngre män som knuffade runt en annan man. Samtidigt höll duon på med att länsa mannens fickor, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.

– Jag tror inte jag hann tänka. Jag sa till mamma att hon skulle stoppa bilen och hoppade ut, säger Erika Åkesson.

Fick rånarna att backa

När hon kom ut ur bilen, började killarna att backa undan. Medan de avlägsnade sig, hjälpte Erikamannen upp från vägbanan och började ringa polisen. Själv stod hon endast i klädd den pyjamas hon haft på sig när honbegav sig hemifrån.

ANNONS

– Då kom en av killarna tillbaka. Han började knuffa och puffa på mannen igen och frågade vem jag pratar med. Jag svarade att jag pratar med polisen. Det fick honom att gapa och skrika. Han kastadetillbaka det han tagit innan han sprang på en buss som kom, säger Erika Åkesson.

Rånbytet som killen slängde i från sigbestod bland annat av två mobiltelefoner.

Så här i efterhand ångrar Erika Åkesson sig inte, även om hon är lättad över att situationen inte utvecklades till något värre.

– Mamma frågade om jag inte skulleveva ned rutan först, men jag kände att jag måste agera. Hade de varit hotfulla mot mig, hade jag ju kunnat hoppa tillbaka in i bilen igen, säger hon.

Stökigt vid Torslandskrysset

Polisen bekräftar att det var rörigt på platsen under måndagen.

– Vi har upprättat en anmälan om misshandel men mannen i fråga var för berusad för att själv minnas det hela ordentligt, säger polisens presstalesman i region Väst Tommy Nyman.

Medan Erika Åkesson inväntade polisen,stannade några personer till och frågade om hon behövde hjälp.

– Man vet ju det, att om man själv ingriper så brukar de flesta runtomkring hjälpa till, säger hon.

Ser det komiska

Hennes mamma har enligt Erika själv tagit dotterns utryckning med ro.

ANNONS

– Hon skrattar mest. Vi skojade dessutom innan vi åkte att vi hoppades ingen skulle se oss, så förkylda ochfebriga som vi var. Osminkad och i bara pyjamasen liksom. Men det kanske var det som skrämde rånarna! säger hon.

ANNONS