Skott mot lägenhetshus – utreds som mordförsök

Sent på lördagskvällen ska något ha skjutit mot ett lägenhetshus på Falkagård. Två skotthål upptäcktes och polisen utreder händelsen som försök till mord.

ANNONS
|

Mycket av omständigheterna kring det som polisen rubricerar som mordförsök är oklara. En anmälan har upprättats men man har i nuläget varken någon misstänkt eller målsägare.

Polisen larmades till Falkagård vid 23-tiden på lördagen. På plats konstaterades två skotthål i ett lägenhetshus, ett i en dörr på bottenplan och ett i en fönsterruta på andra våningen. Polisen har haft kontakt med ett antal vittnen, men det finns i nuläget inga uppgifter om att något sett skjutningen.

– Det vi vet är att det skjutits mot ett trapphus. Det finns ingen hotbild att gå på, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Småbarnsfamilj hörde skotten

Johanna Bourge som bor i lägenhetshuset hörde när skotten avlossades.

ANNONS

– Vi satt och kollade på teve, och trodde först att det var fyrverkerier men så kom polisen och knackade på, säger hon.

Enligt Johanna Bourge bor det bara barnfamiljer och pensionärer i lägenhetskomplexet.

– Det är otäckt för barnen är ute och leker här hela tiden. Det har aldrig varit någonting här förut, vi vet att det händer på andra sidan Falkagård, men aldrig här. Så det är väldigt otäckt.

Polisen var i området hela natten och patrullerade med hundar, enligt Johanna Bourge.

– Min son var väldigt rädd. Vi vet ju inte vilket mål de hade.

Enligt polisen det är oklart om skotten var riktade mot en person. Händelsen utreds som försök till mord och en teknisk undersökning har genomförts under söndagen.

– Ingen person har kommit till skada och än så länge är det väldigt oklart vad som hänt, säger Anna Göransson.

ANNONS