Höghusbranden är under kontroll

Branden i Vesterhavsporten i Falkenberg är under kontroll. Men räddningstjänsten räknar med att fortsätta arbetet på platsen åtminstone hela förmiddagen.

ANNONS
|

– Branden har avtagit rejält under natten och den är under kontroll. Just nu söker vi av hela byggnaden för att se så att det inte tar sig på något nytt ställe. Det finns fortfarande pågående småbränder i vissa delar, säger Hanna Danielsson, kommunikatör på räddningstjänsten Väst.

Branden startade i den övre delen av byggnaden, men orsaken är ännu inte fastställd. Hur omfattande skador byggnaden fått är heller inte helt klarlagt ännu.

– Takåsen är den som har brunnit kan man säga. Sedan är det är ett nybygge så är det väldigt öppet i byggnaden vilket gör att andra smårum kan ha lite skador, säger Hanna Danielsson.

ANNONS

Har elden nått ner till bottenplan?

– Nej, det har det absolut inte utan det kan vara enstaka rum som det har fallit ner i, men som sagt, de söker av byggnaden nu.

Fyra enheter från räddningstjänsten är kvar på platsen.

– Det är cirka tolv man och vi kommer fortsätta arbetet hela förmiddagen åtminstone.

Först när räddningstjänsten är klara på platsen kan polisen påbörja en teknisk undersökning i försök att fastställa brandorsaken.

ANNONS