Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En person gripen efter inbrott i frisörsalong

Under natten till tisdagen greps en man i 45-årsåldern för ett inbrott i en frisörsalong på Östra infarten i Oskarström. Gripandet kunde göras efter att vittnen larmat och filmat mannens inbrott.

Två vittnen larmade under natten till tisdag om att en man tagit sig in i frisörsalongen Holger Sax. Samtidigt som polis tillkallades, filmade vittnena mannen och hans bil som stod parkerad på utsidan. När mannen, som är i 45-årsåldern, förstod att han var iakttagen avbröt han inbrottet och lämnade platsen med sin bil.

Den flyende mannen påträffades av en patrull inne i de centrala delarna av Åled. Bilen stoppades och mannen kunde gripas. Hans bil och kläder är tagna i beslag för en teknisk undersökning.

Mannen uppvisade enligt polisen tecken på att vara drogpåverkad. Han misstänks därför för drograttfylleri.

I nuläget är det oklart om den misstänkte mannen fick med sig något från inbrottet. Ägaren av frisörsalongen är underrättad om händelsen och ska göra en kontroll för att se om något saknas.

– Mycket bra iakttagelser samt agerande från allmänheten gjorde att polis kunde gripa mannen samt att de avstyrde ett inbrott, skriver Christer Fuxborg, polisens presstalesperson för region väst i ett pressmeddelande.

Mannen har anhållits

Mannen som ska ha utfört inbrottet mot Holger Sax i Oskarström är nu anhållen.

- En person sitter anhållen sedan klockan 12. Vi ska jobba med det under kvällen, säger Ulrica Strömqvist, på polisen i Hallands krimjour.

Peter Hejdström som är chef för utredningssektionen i Halland pekar på att mannen förmodligen kommer bli häktad.

– Han är dömd sen tidigare och kommer med största sannolikhet bli häktad, säger Peter Hejdström som är chef för utredningssektionen i Halland.