Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elisas är dansbandens framtid

Dansband

Elisas
Utekväll
(Capitol)

Det fanns en tid när Vikingarna regerade dansbandstronen och kastade ut en skiva i handeln så fort Christer Sjögren brummade lite med stämbanden.

Den rollen har Lasse Stefanz och Olle Jönsson tagit över – men vem ska föra traditionen och genren vidare i framtiden? Jag tror att Elisa Lindström är svaret.

Hennes band bildades 2009 men har hunnit med en skiva per år sedan dess. Utekväll alltså den sjätte i ordningen och kvaliteten är, precis som förut, lika bra. En del bandmedlemmar har bytts genom åren, men det spelar liksom ingen roll. För precis som Christer Sjögren var Vikingarna eller Olle Jönsson är Lasse Stefanz så sitter förstås Elisas DNA-kod i just Elisa Lindströms glädjespridande röst.

Här matchas hon snyggt av Henrik Sethsson, som skrivit åtta av albumets tolv spår, och därefter spelat in, mixat och producerat! Ett riktigt bra jobb av Casanovas frontman, som även sjunger i sköna och riviga duetten Då finns jag här.

Allra bästa låtarna är dock Om 100 år, som många kommer att bli svettiga till på en buggbana i sommar, och Elisas egna och vackert dragspelsförsedda Skönt att komma hem. Ett extra plus att alla låtar är på svenska, storheten i det fattar verkligen inte alla dansband.