Tysklands förbundskansler Angela Merkel tillkännagav vid en presskonferens på onsdagen att regeringen kommit överens om ett stimulanspaket på 130 miljarder euro (cirka 1 350 miljarder kronor).
Tysklands förbundskansler Angela Merkel tillkännagav vid en presskonferens på onsdagen att regeringen kommit överens om ett stimulanspaket på 130 miljarder euro (cirka 1 350 miljarder kronor). Bild: John MacDougall /AP/TT

Tyskt stödpaket i mångmiljardklassen

ANNONS

Tysklands regering har enats om ett stimulanspaket på 130 miljarder euro (cirka 1 350 miljarder kronor) för att få fart på landets ekonomi efter de skador som coronapandemin orsakat.

Det är förbundskansler Angela Merkel och hennes kristdemokratiska CDU som tillsammans med koalitionspartnern socialdemokratiska SPD förhandlat fram paketet.

Bland annat ska mervärdesskatten tillfälligt sänkas och familjer kommer att få 300 euro (drygt 3 000 kronor) för varje barn. Den som köper en elbil kommer att som incitament få en kraftig rabatt, finansierad av staten. I paketet ingår också lättnader för högt skuldsatta kommuner.

ANNONS